Amesteca ingredientele pentru glazura si toarna amestecul peste prajitura racita in prealabil.
Tava: diametrul de 20 cm
Cuptor: incalzit inainte la 175 de grade
Ingrediente pentru blat:
1 1/2 cani de faina
2 lingurite de praf de copt
1/2 lingurita de sare
1 cana de zahar
3 oua mari
2 lingurite de zeama de lamaie
2 lingurite de zeama de portocala
1/4 cana de lapte integral
3/4 cana de ulei de masline
Ingrediente pentru glazura de citrice:
3 cani de zahar pudra
4-5 lingurite de zeama de lamaie
Mod de preparare:
1.
Adauga faina, praful de copt si sarea intr-un castron si amesteca bine. Cu un mixer amesteca zaharul, ouale si zeama de citrice intr-un bol mare pana se omogenizeaza. Adauga laptele si mixeaza iar. Adauga treptat uleiul de masline fara a te opri din amestecat. Adauga amestecul de faina cu praf de copt si sare si amesteca totul manual, cu o lingura de lemn.
2. Pune tot amestecul in tava pe care ai uns-o in prealabil cu ulei de masline sau unt peste care pui faina sa nu se lipeasca.
3. Amesteca ingredientele pentru glazura si toarna amestecul peste prajitura racita in prealabil. Las-o 30 minute sa se intareasca si apoi poti sa o servesti celor dragi! Pofta buna!
Sursa: www.bakersroyale.com