Prăjitura cu nucă și cafea se face imediat, din doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le aveți deja în casă. Este aromată, puțin crocantă și extrem de gustoasă.
Persoanele care adoră cafeaua se vor îndrăgosti iremediabil de prăjitura cu nucă și cafea. Avantajul este că nu trebuie să stați prea mult în bucătărie, pentru a prepara acest desert.
Prăjitura cu nucă și cafea, aromată și foarte ușor de preparat
Dacă vreți să gustați ceva dulce dimineața, atunci când vă savurați cafeaua, cea mai bună variantă este o prăjitură cremoasă, ușor crocantă și cu o aromă senzațională de cafea.
Partea bună este că acest desert se prepară rapid. În mai puțin de o oră, veți pune pe masă o prăjitură delicioasă. Este o opțiune perfectă și atunci când vă treziți că aveți musafiri pe nepusă masă.
Pentru prăjitura cu nucă și cafea trebuie să preparați doar un blat și o cremă și gata, desertul poate fi savurat.
Iată ce vă trebuie pentru această prăjitură:
Ingrediente pentru blat:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 6 albușuri
- un vârf de cuțit de sare
- 200 g nucă tocată (să fie mai mare, nu tocată fin)
- 5 linguri făină
- 200 g zahăr
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g unt (acesta trebuie să fie cât mai gras)
- o lingură cacao neagră
- două linguri de ness
- 3 linguri apă fierbinte
- 6 gălbenușuri
- 6 linguri lapte
- 230 g zahăr
- 4 linguri lapte praf
Ingrediente pentru ornat:
- nuci prăjite
- nuci caramelizate
- ciocolată
Cum se prepară prăjitura cu nucă și cafea
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă cât mai tare, cu un praf de sare. Începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare în spumă.
La final, trebuie să obțineți o spumă lucioasă, care să nu curgă, atunci când întoarceți castronul invers. Adăugați și nuca, dar și făina și omogenizați ușor toate ingredientele.
Nu veți avea nevoie de praf de copt, pentru că prăjitura va crește, datorită spumei de albușuri.
Înainte de a o scoate din cuptor, faceți testul cu scobitoarea. Blatul trebuie lăsat să se răcească. Între timp, apucați-vă de pregătit crema. Într-un bol mai adânc, puneți gălbenușurile, zahărul și laptele.
Crema se va prepara la bain-marie. Trebuie să amestecați în permanență cu un tel în compoziție, până veți obține o cremă groasă, iar zahărul va fi diluat.
Nessul și cacaoa le amestecați separat cu apa fierbinte și răcită. După aceea, le adăugați peste cremă și omogenizați toate ingredientele.
Untul îl mixați, până devine spumă și apoi îl încorporați în crema de cafea, când aceasta este rece.
Acum adăugați și laptele praf.Când blatul este rece, îl puneți pe un platou și deasupra întindeți crema. Ornați prăjitura în funcție de preferințe, dar vă spunem că merge de minune cu nuci caramelizate. Acestea se fac foarte repede. Puneți câteva linguri de zahăr într-o crăticioară și lăsați-l să se caramelizeze. Aveți grijă să nu-l ardeți. Puneți câteva nuci în caramelul fierbinte și amestecați.
Răsturnați nucile pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Apoi rupeți bucățele din ele și puneți-le peste prăjitură.