Prajitura cu nuca, gem si cacao - de post! Uite ce usor se face!


Aceasta prajitura este simpla si se face rapid. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente:
- 500 g faina,
- un praf de sare,
- 10 g praf de copt,
- 10 g bicarbonat,
- 5 linguri cacao,
- 300 g zahar,
- 50 ml ulei,
- 400 ml apa,
- 5 linguri cu gem de caise,
- 300 g nuci.
Glazura:
- 50 ml apa,
- 100 g zahar,
- 3 linguri cacao.
Preparare:
Etapa 1: Intr-un castron cernem faina, cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si cacao. Nucile se dau prin masina sau se foloseste un aparat de tocat .
Etapa 2: Amestecam apa cu uleiul,zaharul, gemul si nucile, dupa care incorporam faina cernuta cu restul ingredientelor.
Etapa 3: Compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Etapa 4: Se coace la 180 grade pentru 40-50 minute.
Etapa 5: Glazura se prepara punand apa amestecata cu zaharul si cacao pe foc.
Etapa 6: Se lasa pana se dizolva bine, atat zaharul cat si cacaua.
Etapa 7: Glazura se toarna calduta peste prajitura.
Sursa

Ingrediente:

- 500 g faina,
- un praf de sare,
- 10 g praf de copt,
- 10 g bicarbonat,
- 5 linguri cacao,
- 300 g zahar, 
- 50 ml ulei,
- 400 ml apa, 
- 5 linguri cu gem de caise, 
- 300 g nuci.

Glazura:


- 50 ml apa,
- 100 g zahar,
- 3 linguri cacao.

Preparare:

Etapa 1: Intr-un castron cernem faina, cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si cacao. Nucile se dau prin masina sau se foloseste un aparat de tocat .

Etapa 2: Amestecam apa cu uleiul,zaharul, gemul si nucile, dupa care incorporam faina cernuta cu restul ingredientelor.

Etapa 3: Compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Etapa 4: Se coace la 180 grade pentru 40-50 minute.

Etapa 5: Glazura se prepara punand apa amestecata cu zaharul si cacao pe foc.

Etapa 6: Se lasa pana se dizolva bine, atat zaharul cat si cacaua.

Etapa 7: Glazura se toarna calduta peste prajitura.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ramona Bădescu, fotografiată în Italia la prima plimbare cu bebeluşul ei! Vedeta a născut la aproape 51 de ani!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri