Prăjitură cu mere pentru leneși. Este mai rapidă decât crezi

Prăjitura cu mere pentru leneși
Prăjitura cu mere pentru leneși rețetă

Vezi mai jos rețeta de prăjitură cu mere pentru leneși. Se pregătește extrem de ușor chiar și de către persoanele care nu se pricep în bucătărie.

Prăjitura cu mere este unul dintre deserturile preferate ale multor persoane. Fie că este vorba despre prăjitură cu mere și cu scorțișoară sau cu griș, cu budincă de vanilie sau doar cu mere, poți consuma acest desert ori de câte ori îți dorești un desert simplu de preparat.

100 de grame de mere au doar 52.1 calorii, iar 100 de grame de plăcintă de calorii au 186 de calorii așa că poate fi desertul perefect chiar și pentru persoanele care țin dietă.



În această perioadă, merele se găsesc din belșug în toate piețele, sunt extrem de ieftine și se pot face provizii pentru iarnă. Multe gospodine preferă să își pregătească în propria bucătărie merele pentru prăjitura cu mere, tarta cu mere sau pentru ștrudelul cu mere, iar întregul proces este extrem de ușor.

Citeste si: Tartă de mere. Rețetă simplă și rapidă, dar cu un rezultat extrem de delicios

Pentru un plus de gust, se pot alege mere din mai multe soiuri. Se spală foarte bine, iar coaja se curăță cu un cuțin special de curățat fructe și legume. Merele curățate de coajă de dau printr-o răzătoare, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu zahăr după gust. Se lasă la fiert până se înmoaie suficient, apoi se pun în borcane sterilizate și se pun capacele, apoi se depozitează peste iarnă.

Citeste si: Rețetă de tort cu mere și pișcoturi. Ceva simplu, dar foarte bun

Reteta prajitura cu mere traditionala
Reteta prajitura cu mere traditionala, de ce ai nevoie[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

O altă rețetă presupune adăugarea în merele rase crude a scorțișoarei. Scorțișoara are rol de conservant natural. Se frământă bine compoziția cu mâna, până când se dizolvă și zahărul adăugat.

Se sterilizează capacele și borcanele, iar compoziția se înseasă bine în borcane, iar zeama rămasă se distrobuie uniform. Se închid ermetic capacele, iar borcanele se pun într-o oală la fiert, la Bain Marie. Se fierb timp de 25- 30 de minute după ce apa începe să fiarbă. Se închide aragazul, se lasă să se răcească borcanele în oală până a doua zi, apoi se mută pe raftul din cămară.

Rețeta de prăjitură cu mere pentru leneși 

Această rețetă este gata în aproximativ o oră, iar gustul te va surprinde plăcut.

Ingrediente

Pentru o prăjitură turnată cu mere și cu aluat preparat în casă, este nevoie de:

2 ouă mari, întregi.
-9 linguri rase de zahăr
- 9 linguri de ulei
- 9 linguri de lapte
-12 linguri de făină
- 1 lingură praf de copt.


Ingrediente cremă:
- 1 kg de mere (aproximativ 6 mere mari)
- zahăr după gust
-scorțișoară după gust
- stafide după gust.
Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă de copt de 20- 22 de centimetri pe 14/ 16 centimetri.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Se bat ouăle cu zahărul și cu un praf de sare, până se formează o spumă. Se adaugă ușor uleiul, până se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă peste ouăle bătute și se adaugă și laptele, amestecând bine ca să nu se formeze cocoloașe. Aluatul trebuie să curgă, dar să fie ceva mai gros decât aluatul de clătite.

Pentru umplutură, se curăță merele și se taie în cubulețe sau felii, după gust, ori se dau prin răzătoarea mare. Se călesc cu zahăr până scade sucul, dar sunt încă zemoase. Se adaugă puțină scorțișoară și stafide deshidratate după gust și se lasă să se răcească puțin. Se toarnă jumătate din aluat în tava deja pregătită și se lasă timp de 10- 12 minute la cuptor. Se scoate apoiu și se întinde amestecul de mere călite. Peste acest amestec, se toarnă și cealaltă jumătate de aluat.

Se lasă la copt timp de 35- 40 de minute. Se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr sau se consumă ca atare.

În cazul în care vrei ca totul să fie și mai rapid, se poate folosi aluat din comerț pentru plăcintă. Se așază o foaie în tava tapetată, se pune crema de mere, apoi peste se așază cea de-a doua foaie de aluat și se pune la cuptor, respectând timpul scris pe ambalaj.

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies