Prajitura cu mere, fara blat. Nu ai mai mancat asa ceva!


Aceasta prajitura cu mere are un strat de crema si un strat de bezea. Te vei indragosti de ea.

 

Ingrediente:
1 kg mere
2 lingurite scortisoara pudra
50 g unt, topit
Crema
6 galbenusuri
250 g zahar
2- 3 pliculete de zahar vanilat
1 l lapte
5 linguri faina
Bezea
6 albusuri
6 linguri zahar
Preparare:
Treceti merele curatate de coaja prin razatoarea cu ochiuri mari, amestecati-le cu unt, scortisoara si turnati intr-o forma termorezistenta. Nivelati si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce se evapora zeama lasata de mere.
Pentru crema
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Separat, dizolvati faina in putin lapte, batand energic pentru a evita formarea cocoloaselor, apoi subtiati cu restul de lapte.
Combinati cele doua compozitii si fierbeti le bain-marie, la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa.
Turnati-o fierbinte peste stratul de mere, nivelati si dati vasul din nou la cuptor pana ce crema formeaza deasupra o crusta.
Pentru bezea
Bateti spuma tare albusurile cu zaharul adaugat treptat.
Turnati peste crema si nivelati sau faceti mici adancituri in spuma.
Dati in continuate la cuptor, la foc mic, pana ce albusurile se intaresc si capata o culoare aurie.
Scoateti tava din cuptor si lasati 24 ore in loc racoros.
Sursa: ReteteCulinare.ro

Ingrediente:

1 kg mere
2 lingurite scortisoara pudra
50 g unt, topit

Crema

6 galbenusuri
250 g zahar
2- 3 pliculete de zahar vanilat
1 l lapte
5 linguri faina

Bezea

6 albusuri
6 linguri zahar

Preparare:

Treceti merele curatate de coaja prin razatoarea cu ochiuri mari, amestecati-le cu unt, scortisoara si turnati intr-o forma termorezistenta. Nivelati si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce se evapora zeama lasata de mere. 

Pentru crema

Frecati spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Separat, dizolvati faina in putin lapte, batand energic pentru a evita formarea cocoloaselor, apoi subtiati cu restul de lapte. 

Combinati cele doua compozitii si fierbeti le bain-marie, la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa. Turnati-o fierbinte peste stratul de mere, nivelati si dati vasul din nou la cuptor pana ce crema formeaza deasupra o crusta. 

Pentru bezea

Bateti spuma tare albusurile cu zaharul adaugat treptat. Turnati peste crema si nivelati sau faceti mici adancituri in spuma. 

Dati in continuate la cuptor, la foc mic, pana ce albusurile se intaresc si capata o culoare aurie. 

Scoateti tava din cuptor si lasati 24 ore in loc racoros.

Sursa: ReteteCulinare.ro

 

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Povestea fetei de la țară cu 10 absolut la Evaluarea Națională. „Tot timpul mi-am dorit să merg la mare, dar dacă nu s-a putut... O să merg într-o bună zi”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri