Prajitura cu malai si miere, fara gluten! E gata imediat!

Prajitura cu malai si miere, fara gluten! E gata imediat!
Prajitura cu malai si miere, fara gluten! E gata imediat!

Prajitura cu malai si miere nu are nici oua si nici lapte, deci poate fi facuta si de catre cei care tin post sau au intoleranta la lactoza.

 

Ingrediente
140 g de malai, 500 ml de lapte de soia, o ligura de pudra de migdale, o lingura de piure de migdale, o pastaie de vanilie, jumatate de lingurita de rom, 3,5 linguri de miere, 30 g de fulgi de migdale, 125 g de zmeura, 20 g de zahar brun.
Mod de preparare
Pune laptele pe foc. Taie in doua pastaia de vanilie, scoate semintele cu varful unui cutit si pune-le in lapte. Da in fiert, apoi pune (in ploaie) malaiul, amestecand cu telul. Da focul mic si lasa malaiul sa se umfle, amestecand.
Stinge focul si incorporeaza pudra de migdale, piureul de migdale, 3 linguri de miere si romul. Intinde pasta pe un platou patrat sau dreptunghiular.
Lasa putin sa se racoreasca, apoi da-o la frigider cel putin 30 de minute.
Intre timp, mixeaza zmeura cu zahar si da sosul obtinut la rece.
Rumeneste putin fulgii de migdale intr-o tigaie fara grasime. Pune o lingura de miere si amesteca bine, pana cand se caramelizeaza migdalele.
Scoate prajitura cu malai si miere de la frigider si tai-o patratele.
Repartizeaza deasupra migdalele caramelizate si serveste cu sos de zmeura.
Sursa

Ingrediente

140 g de malai, 500 ml de lapte de soia, o ligura de pudra de migdale, o lingura de piure de migdale, o pastaie de vanilie, jumatate de lingurita de rom, 3,5 linguri de miere, 30 g de fulgi de migdale, 125 g de zmeura, 20 g de zahar brun.



Mod de preparare

Pune laptele pe foc. Taie in doua pastaia de vanilie, scoate semintele cu varful unui cutit si pune-le in lapte. Da in fiert, apoi pune (in ploaie) malaiul, amestecand cu telul. Da focul mic si lasa malaiul sa se umfle, amestecand.

Stinge focul si incorporeaza pudra de migdale, piureul de migdale, 3 linguri de miere si romul. Intinde pasta pe un platou patrat sau dreptunghiular.
Lasa putin sa se racoreasca, apoi da-o la frigider cel putin 30 de minute.

Intre timp, mixeaza zmeura cu zahar si da sosul obtinut la rece.

Rumeneste putin fulgii de migdale intr-o tigaie fara grasime. Pune o lingura de miere si amesteca bine, pana cand se caramelizeaza migdalele.

Scoate prajitura cu malai si miere de la frigider si tai-o patratele. Repartizeaza deasupra migdalele caramelizate si serveste cu sos de zmeura.


Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mariana Moculescu nu se simte încă pregătită să îi aprindă o lumânare, fostului său soț, Horia Moculescu! Care să fie oare motivul?

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Atenția la detalii va face întotdeauna diferența! Cum recunoaște chef Florin Dumitrescu, o cârciumă bună, în adevăratul sens al cuvântului? "Dacă e murdar acolo, 100% va fi murdar peste tot!"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies