Prajitura cu malai si miere, fara gluten! E gata imediat!


Prajitura cu malai si miere nu are nici oua si nici lapte, deci poate fi facuta si de catre cei care tin post sau au intoleranta la lactoza.

 

Ingrediente
140 g de malai, 500 ml de lapte de soia, o ligura de pudra de migdale, o lingura de piure de migdale, o pastaie de vanilie, jumatate de lingurita de rom, 3,5 linguri de miere, 30 g de fulgi de migdale, 125 g de zmeura, 20 g de zahar brun.
Mod de preparare
Pune laptele pe foc. Taie in doua pastaia de vanilie, scoate semintele cu varful unui cutit si pune-le in lapte. Da in fiert, apoi pune (in ploaie) malaiul, amestecand cu telul. Da focul mic si lasa malaiul sa se umfle, amestecand.
Stinge focul si incorporeaza pudra de migdale, piureul de migdale, 3 linguri de miere si romul. Intinde pasta pe un platou patrat sau dreptunghiular. Lasa putin sa se racoreasca, apoi da-o la frigider cel putin 30 de minute.
Intre timp, mixeaza zmeura cu zahar si da sosul obtinut la rece.
Rumeneste putin fulgii de migdale intr-o tigaie fara grasime. Pune o lingura de miere si amesteca bine, pana cand se caramelizeaza migdalele.
Scoate prajitura cu malai si miere de la frigider si tai-o patratele. Repartizeaza deasupra migdalele caramelizate si serveste cu sos de zmeura.
Sursa

Ingrediente

140 g de malai, 500 ml de lapte de soia, o ligura de pudra de migdale, o lingura de piure de migdale, o pastaie de vanilie, jumatate de lingurita de rom, 3,5 linguri de miere, 30 g de fulgi de migdale, 125 g de zmeura, 20 g de zahar brun.

Mod de preparare

Pune laptele pe foc. Taie in doua pastaia de vanilie, scoate semintele cu varful unui cutit si pune-le in lapte. Da in fiert, apoi pune (in ploaie) malaiul, amestecand cu telul. Da focul mic si lasa malaiul sa se umfle, amestecand.

Stinge focul si incorporeaza pudra de migdale, piureul de migdale, 3 linguri de miere si romul. Intinde pasta pe un platou patrat sau dreptunghiular. Lasa putin sa se racoreasca, apoi da-o la frigider cel putin 30 de minute.

Intre timp, mixeaza zmeura cu zahar si da sosul obtinut la rece.

Rumeneste putin fulgii de migdale intr-o tigaie fara grasime. Pune o lingura de miere si amesteca bine, pana cand se caramelizeaza migdalele.

Scoate prajitura cu malai si miere de la frigider si tai-o patratele. Repartizeaza deasupra migdalele caramelizate si serveste cu sos de zmeura.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Adevărul despre relația dintre Carmen de la Sălciua și mama Geta! Cum s-au înțeles după despărțirea artistei de Culiță Sterp: „Ne-am înțeles foarte...”

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Cum se prepară checul exclusiv din albușurile de ou

Prăjitura cu vișine și iaurt: mod de preparare și ingrediente

Horoscop rune cu Mihai Voropchievici pentru perioada 25 - 31 ianuarie 2021. Trei zodii, cu ochii în lacrimi la finalul lunii

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Carmen de la Sălciua îl vrea înapoi pe Culiță Sterp? Declarații surprinzătoare: „Am învățat multe și am trecut prin multe împreună!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri