Prajitura cu mac si cocos! Uite ce usor se prepara!

Prajitura cu mac si cocos! Uite ce usor se prepara!
Prajitura cu mac si cocos! Uite ce usor se prepara!

Daca vrei sa incerci o reteta speciala, ca la mama acasa, aceasta este potrivita.

 

Pentru blat: 7 albusuri, 100 g zahar, 75 g mac, 75 g nuca de cocos, 2 linguri faina, 200 g piscoturi, 100 ml cafea.
Pentru crema: 7 galbenusuri, 200 ml lapte, 4 linguri faina sau amidon, esenta de vanilie, 200 g unt.
Pentru glazura: 100 g ciocolata, 2 linguri ulei, fulgi de cocos.
Pentru blat se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana cand bezeaua se intareste. Se adauga macul (macinat), nuca de cocos, faina si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o tava mica (36 x 24 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute.
Crema se prepara amestecand galbenusurile cu zaharul, faina si laptele, apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca continuu pana cand se ingroasa, se adauga esenta de vanilie si se da
la racit. Untul se freaca spuma, apoi se incorporeaza lingura cu lingura in crema rece. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua foi. Se intinde jumatate de crema peste prima foaie de blat, apoi se asaza piscoturile inmuiate in cafea si se acopera cu restul de crema. Se suprapune cea de-a doua foaie de blat si se preseaza usor. Pentru glazura, se pune ciocolata si uleiul intr-un vas la topit pe baie de aburi, apoi se intinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.
Sursa

Pentru blat: 7 albusuri, 100 g zahar, 75 g mac, 75 g nuca de cocos, 2 linguri faina, 200 g piscoturi, 100 ml cafea.

Pentru crema: 7 galbenusuri, 200 ml lapte, 4 linguri faina sau amidon, esenta de vanilie, 200 g unt.

Pentru glazura: 100 g ciocolata, 2 linguri ulei, fulgi de cocos.



Pentru blat se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana cand bezeaua se intareste. Se adauga macul (macinat), nuca de cocos, faina si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o tava mica (36 x 24 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute.

Crema se prepara amestecand galbenusurile cu zaharul, faina si laptele, apoi se pune pe baie de aburi si se amesteca continuu pana cand se ingroasa, se adauga esenta de vanilie si se da la racit.
Untul se freaca spuma, apoi se incorporeaza lingura cu lingura in crema rece. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua foi. Se intinde jumatate de crema peste prima foaie de blat, apoi se asaza piscoturile inmuiate in cafea si se acopera cu restul de crema. Se suprapune cea de-a doua foaie de blat si se preseaza usor. Pentru glazura, se pune ciocolata si uleiul intr-un vas la topit pe baie de aburi, apoi se intinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.


Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Florin Zamfirescu, amintiri din copilărie, în perioada sărbătorilor. Cum arăta bradul de acasă și care e imaginea părinților: “În orice casă era un pom și o poză despre Nașterea Mântuitorului.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Codin Maticiuc, declarații despre vacanța din Laponia, în care pleacă înainte de Crăciun. De ce a mărturisit actorul că este prima și ultima dată când va mai merge în această locație: „Merg cu forța.”

„Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, a doua ediție specială de Crăciun, pe 25 decembrie

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies