Prajitura cu lamaie! Cea mai usoara reteta pentru Revelion!


La prima vedere pare un pandispan banal. De fapt este o prajitura savuroasa, cu o textura densa, cu un gust placut si racoritor care poate incheia orice masa.

 

Ingrediente
zahar pudra pentru decor, 3 albusuri, 3 oua, 240g zahar, 80g unt moale, 1/4 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 1 lingurita praf de copt, 3 linguri suc lamaie, 225g faina cernuta, 2 lingurite coaja lamaie rasa, 2 linguri vanilie (extract), 120g smantana, bomboane tort pentru decor
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 160C. Unge o tava rotunda cu diametrul de 22cm si aseza la baza ei o hartie de copt unsa. Tapeteaza peretii cu faina.
Amesteca smantana cu vanilia, coaja si sucul de lamaie. Intr-un bol separat amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Bate untul cu zaharul pana cand capata consistenta unei spume. Adauga ouale intregi si albusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga si incorporeaza amestecul de smantana. Cu mixerul la viteza mica incorporeza si amestecul cu faina.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura la cuptor timp de 40-45 de minute. Lasa-o sa se raceasca 5 minute in tava, apoi scoate-o pe un gratar.
Inainte de servire presara deasupra ei zahar pudra si decoreaza cu flori comestibile sau alte decoratiuni din zahar.
Sursa

Ingrediente

zahar pudra pentru decor, 3 albusuri, 3 oua, 240g zahar, 80g unt moale, 1/4 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 1 lingurita praf de copt, 3 linguri suc lamaie, 225g faina cernuta, 2 lingurite coaja lamaie rasa, 2 linguri vanilie (extract), 120g smantana, bomboane tort pentru decor

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 160C. Unge o tava rotunda cu diametrul de 22cm si aseza la baza ei o hartie de copt unsa. Tapeteaza peretii cu faina.

Amesteca smantana cu vanilia, coaja si sucul de lamaie. Intr-un bol separat amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Bate untul cu zaharul pana cand capata consistenta unei spume. Adauga ouale intregi si albusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga si incorporeaza amestecul de smantana. Cu mixerul la viteza mica incorporeza si amestecul cu faina.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura la cuptor timp de 40-45 de minute. Lasa-o sa se raceasca 5 minute in tava, apoi scoate-o pe un gratar.

Inainte de servire presara deasupra ei zahar pudra si decoreaza cu flori comestibile sau alte decoratiuni din zahar.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

De ce să alegi intervenția de implant mamar la Swiss Clinics în această perioadă?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri