Prajitura cu lamaie! Cea mai usoara reteta pentru Revelion!


La prima vedere pare un pandispan banal. De fapt este o prajitura savuroasa, cu o textura densa, cu un gust placut si racoritor care poate incheia orice masa.

 

Ingrediente
zahar pudra pentru decor, 3 albusuri, 3 oua, 240g zahar, 80g unt moale, 1/4 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 1 lingurita praf de copt, 3 linguri suc lamaie, 225g faina cernuta, 2 lingurite coaja lamaie rasa, 2 linguri vanilie (extract), 120g smantana, bomboane tort pentru decor
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 160C. Unge o tava rotunda cu diametrul de 22cm si aseza la baza ei o hartie de copt unsa. Tapeteaza peretii cu faina.
Amesteca smantana cu vanilia, coaja si sucul de lamaie. Intr-un bol separat amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Bate untul cu zaharul pana cand capata consistenta unei spume. Adauga ouale intregi si albusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga si incorporeaza amestecul de smantana. Cu mixerul la viteza mica incorporeza si amestecul cu faina.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura la cuptor timp de 40-45 de minute. Lasa-o sa se raceasca 5 minute in tava, apoi scoate-o pe un gratar.
Inainte de servire presara deasupra ei zahar pudra si decoreaza cu flori comestibile sau alte decoratiuni din zahar.
Sursa

Ingrediente

zahar pudra pentru decor, 3 albusuri, 3 oua, 240g zahar, 80g unt moale, 1/4 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 1 lingurita praf de copt, 3 linguri suc lamaie, 225g faina cernuta, 2 lingurite coaja lamaie rasa, 2 linguri vanilie (extract), 120g smantana, bomboane tort pentru decor

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 160C. Unge o tava rotunda cu diametrul de 22cm si aseza la baza ei o hartie de copt unsa. Tapeteaza peretii cu faina.

Amesteca smantana cu vanilia, coaja si sucul de lamaie. Intr-un bol separat amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Bate untul cu zaharul pana cand capata consistenta unei spume. Adauga ouale intregi si albusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga si incorporeaza amestecul de smantana. Cu mixerul la viteza mica incorporeza si amestecul cu faina.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura la cuptor timp de 40-45 de minute. Lasa-o sa se raceasca 5 minute in tava, apoi scoate-o pe un gratar.

Inainte de servire presara deasupra ei zahar pudra si decoreaza cu flori comestibile sau alte decoratiuni din zahar.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Cu ce l-a supărat “Moş Gerilă” pe Victor Slav

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri