Prajitura cu gem si nuca, de post! Uite cum se prepara cea mai simpla reteta!

Prajitura cu gem si nuca, de post! Uite cum se prepara cea mai simpla reteta!
Prajitura cu gem si nuca, de post! Uite cum se prepara cea mai simpla reteta!

Daca vrei sa mananci o prajitura delicioasa cu gem si nuca, incearca aceasta reteta de post.

 

Ingrediente: un borcan cu gem de gutui, 150 g miez de nuca, 120 g zahar tos, 350 g faina, 270 g margarina, 100 ml apa, sare, praf de copt, zahar vanilat, 2 lamai, scortisoara pudra.
Mod de preparare: Margarina, zaharul tos, zaharul vanilat, un varf de lingurita de sare se amesteca bine cu apa. Separat, intr-un bol, se amesteca praful de copt si coaja de lamaie si se adauga treptat la compozitia de margarina si zahar, amestecand cu o spatula.
Se toarna faina si se mixeaza totul, pana cand rezulta un aluat consistent si faramicios. Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu margarina in prealabil. Se unge cu gem si se presara miezul de nuca tocat marunt si amestecat cu scortisoara. Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 minute sau pana cand a capatat o culoare rumena.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in forma dorita.
Sursa

Ingrediente: un borcan cu gem de gutui, 150 g miez de nuca, 120 g zahar tos, 350 g faina, 270 g margarina, 100 ml apa, sare, praf de copt, zahar vanilat, 2 lamai, scortisoara pudra.

Mod de preparare: Margarina, zaharul tos, zaharul vanilat, un varf de lingurita de sare se amesteca bine cu apa.

Separat, intr-un bol, se amesteca praful de copt si coaja de lamaie si se adauga treptat la compozitia de margarina si zahar, amestecand cu o spatula. Se toarna faina si se mixeaza totul, pana cand rezulta un aluat consistent si faramicios. Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu margarina in prealabil. Se unge cu gem si se presara miezul de nuca tocat marunt si amestecat cu scortisoara.
Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 minute sau pana cand a capatat o culoare rumena. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in forma dorita.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care este legătura Oanei Roman cu fiica ei și cum este Isa la vârsta de 11 ani? “A înțeles că suntem doar noi două și că ne avem doar una pe cealaltă.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Cine este celebrul miliardar care a murit după ce avionul său s-a prăbușit? Avea 64 de ani și o viață plină de controverse

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, generația Z încotro?

”Plânge cerul, Răzvane!” Mama jandarmului mort, distrusă de durere, a făcut un anunț cutremurător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies