Prajitura cu gem si nuca, de post! Uite cum se prepara cea mai simpla reteta!

Prajitura cu gem si nuca, de post! Uite cum se prepara cea mai simpla reteta!
Prajitura cu gem si nuca, de post! Uite cum se prepara cea mai simpla reteta!

Daca vrei sa mananci o prajitura delicioasa cu gem si nuca, incearca aceasta reteta de post.

 

Ingrediente: un borcan cu gem de gutui, 150 g miez de nuca, 120 g zahar tos, 350 g faina, 270 g margarina, 100 ml apa, sare, praf de copt, zahar vanilat, 2 lamai, scortisoara pudra.
Mod de preparare: Margarina, zaharul tos, zaharul vanilat, un varf de lingurita de sare se amesteca bine cu apa. Separat, intr-un bol, se amesteca praful de copt si coaja de lamaie si se adauga treptat la compozitia de margarina si zahar, amestecand cu o spatula. Se toarna faina si se mixeaza totul, pana cand rezulta un aluat consistent si faramicios. Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu margarina in prealabil. Se unge cu gem si se presara miezul de nuca tocat marunt si amestecat cu scortisoara. Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 minute sau pana cand a capatat o culoare rumena. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in forma dorita.
Sursa

Ingrediente: un borcan cu gem de gutui, 150 g miez de nuca, 120 g zahar tos, 350 g faina, 270 g margarina, 100 ml apa, sare, praf de copt, zahar vanilat, 2 lamai, scortisoara pudra.



Mod de preparare: Margarina, zaharul tos, zaharul vanilat, un varf de lingurita de sare se amesteca bine cu apa. Separat, intr-un bol, se amesteca praful de copt si coaja de lamaie si se adauga treptat la compozitia de margarina si zahar, amestecand cu o spatula. Se toarna faina si se mixeaza totul, pana cand rezulta un aluat consistent si faramicios. Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu margarina in prealabil.
Se unge cu gem si se presara miezul de nuca tocat marunt si amestecat cu scortisoara. Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 minute sau pana cand a capatat o culoare rumena. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in forma dorita.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies