Prajitura cu crema de lapte! Uite ce usor se prepara!


Ti-e pofta de o prajitura buna cu crema de lapte? Incearca aceasta reteta simpla.

 

Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.
Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.
Decor: ciocolata cu alune.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua. Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc. Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.
Sursa

Blat: 4 oua, 100 g zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de rom.

Crema: 2 galbenusuri, 500 ml lapte, zeama de la o lamaie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahar.

Decor: ciocolata cu alune.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua. Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc. Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri