Prajitura cu caise si bezea! Cea mai gustoasa reteta de vara!


Un desert delicios cu fructe de sezon: prajitura cu caise si bezea. Mai spre toamna se pot inlocui caisele cu prune, rezultatul fiind savuros.

 

Ingrediente:
– 1 kg de caise
– 250 g faina
– 150 g unt
– 150 g zahar + 4-5 linguri pentru bezea
– 4 linguri fulgi de migdale, alune nesarate sau nuci zdrobite
– 1 pachet praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie sau potocala
Se freaca untul tinut la temperatura camerei cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cele 4 galbenusuri amestecand continuu. Se poate folosi mixerul.
Se adauga apoi praful de copt stins in putina zeama de lamaie si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si se niveleaza cu o paleta umeda.
Peste aluat se pun prunele fara samburi, scurse, taiate jumatati cu caoja in jos, peste ele se presara fulgii de migdale.
Bezeaua:
Se mixeaza albusurile cu cele 4-5 linguri de zahar pana se intaresc. Pentru a iesi bezeaua buna albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se intinde bezeaua peste prune, plana sau in valuri.
Se da tava la cuptorul incins si se coace la circa 150 grade pana prinde bezeaua o culoare usor aurie.
Sursa

Ingrediente:

– 1 kg de caise
– 250 g faina
– 150 g unt
– 150 g zahar + 4-5 linguri pentru bezea
– 4 linguri fulgi de migdale, alune nesarate sau nuci zdrobite
– 1 pachet praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie sau potocala

Se freaca untul tinut la temperatura camerei cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cele 4 galbenusuri amestecand continuu. Se poate folosi mixerul.

Se adauga apoi praful de copt stins in putina zeama de lamaie si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si se niveleaza cu o paleta umeda.

Peste aluat se pun prunele fara samburi, scurse, taiate jumatati cu caoja in jos, peste ele se presara fulgii de migdale.

Bezeaua:

Se mixeaza albusurile cu cele 4-5 linguri de zahar pana se intaresc. Pentru a iesi bezeaua buna albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se intinde bezeaua peste prune, plana sau in valuri.

Se da tava la cuptorul incins si se coace la circa 150 grade pana prinde bezeaua o culoare usor aurie.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Sanatate

Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri