Prajitura cu blat din galbenusuri si crema de branza


Prajitura cu blat din galbenusuri si crema de branza este un desert delicios care te duce cu gandul la copilarie! Nu ai cum sa ii rezisti!

BLAT

300g de faina

3 1/2 lingurite praf de copt

1/2 lingurita de sare

170g de unt la temperatura camerei

270g de zahar

6 galbenusuri

240ml de lapte

CREMA

200g de zahar pudra

400g crema de branza

2 linguri de unt moale

Mai intai fa crema. Cerne zaharul pudra (sau, mai simplu, pune-l in robotul de bucatarie cu lama de taiat montata si mixeaza-l bine – eu intotdeauna fac asa, se faramiteaza lux) si amesteca-l foarte bine cu crema de branza si untul. Da crema la frigider pana faci blatul.
Pentru blat, preincalzeste cuptorul la 180°C. (Sau undeva la temperatura medie pentru cuptor cu gaz). Tapeteaza cu hartie de copt doua forme medii de tort sau una mare de chec. (Sau ce gasesti prin casa, basically).
Cerne faina cu sarea si praful de copt (sau mixeaza-le bine in robotul de bucatarie si pune-le deoparte). In bolul robotului, bate untul 1-2 minute, pana se inmoaie si devine cremos. Adauga treptat zaharul si mixeaza totul pana obtii o compozitie moale si aerata, timp de cateva minute.  Adauga galbenusurile, in doua transe, mixand bine dupa fiecare adaugare. Incorporeaza alternativ mixul de faina, in trei transe, si laptele, in doua transe.

Imparte aluatul in tavile pregatite si da-l la cuptor 25-30 de minute, pana trece testul scobitorii. Lasa blaturile sa se raceasca in tavi aproximativ 10 minute, apoi scoate-le din tavi si mai lasa-le deoparte pana se racesc complet. Unge-le cu crema cum ai chef, dar numai dupa ce s-au racit de tot.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Adevărul despre relația dintre Alina Pană și Ștefan Floroaica !”Nu-mi plac copiii”!!! EXCLUSIV

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri