Prajitura cu bezea, gem si nuca! Reteta copilariei!

Prajitura cu bezea, gem si nuca! Reteta copilariei!
Prajitura cu bezea, gem si nuca! Reteta copilariei!

Aceasta este una dintre retetele copilariei noastre. Iata ce usor se prepara!

 

Pentru blat si umplutura: 250 g faina, 1 plic praf de copt, 250 g unt, 50 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 4 galbenusuri, 20-30 g miez de nuca tocat, 1 borcan gem de prune, caise sau visine.
Pentru bezea: 4 albusuri, 150 gr zahar.
Zaharul se freaca bine cu galbenusurile, zaharul vanilat si cu untul pana cand compozitia devine pufoasa.
Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca. Aluatul rezultat se pune pentru 30 de minute la frigider. Intre timp se tapeteaza o tava de aproximativ 20/30 cm cu hartie de copt, apoi se toarna in tava aluatul si se intinde cu o spatula in strat uniform. Se lasa sa creasca 10-15 minute, apoi se coace pe jumatate (cam 20-25 minute). In acest timp, se bat albusurile impreuna cu zaharul, pana cand devin ca o bezea tare.
Tava se scoate din cuptor si deasupra blatului se intinde gemul, peste care se presara nucile. Apoi cu o spatula sau un cutit se intinde bezeaua. Se introduce prajitura cu bezea, nuca si gem in cuptorul incins si se lasa pana cand bezeaua devine crocanta. Se scoate tava din cuptor, se lasa prajitura sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Sursa
Sursa foto

Pentru blat si umplutura: 250 g faina, 1 plic praf de copt, 250 g unt, 50 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 4

galbenusuri, 20-30 g miez de nuca tocat, 1 borcan gem de prune, caise sau visine.

Pentru bezea: 4 albusuri, 150 gr zahar.

Zaharul se freaca bine cu galbenusurile, zaharul vanilat si cu untul pana cand compozitia devine pufoasa. Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca. Aluatul rezultat se pune pentru 30 de minute la frigider. Intre timp se tapeteaza o tava de aproximativ 20/30 cm cu hartie de copt, apoi se toarna in tava aluatul si se intinde cu o spatula in strat uniform.
Se lasa sa creasca 10-15 minute, apoi se coace pe jumatate (cam 20-25 minute). In acest timp, se bat albusurile impreuna cu zaharul, pana cand devin ca o bezea tare. Tava se scoate din cuptor si deasupra blatului se intinde gemul, peste care se presara nucile. Apoi cu o spatula sau un cutit se intinde bezeaua. Se introduce prajitura cu bezea, nuca si gem in cuptorul incins si se lasa pana cand bezeaua devine crocanta.
Se scoate tava din cuptor, se lasa prajitura sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce și-ar fi dorit Andra să învețe mai devreme de la părinții ei? Artista vorbește acum despre asta. „Eu îmi doresc foarte mult ca și oamenii din jurul meu să fie fericiți mereu.”

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător

Danciu a pus-o în mare încurcătură pe Naomi: "Adică? Este doar o întrebare". Concurenta din Casa Iubirii dă un răspuns care îi lasă pe toți mască. Au crezut că nu aud bine. Blondina nu s-a sfiit să recunoască în faţa camerelor

Cât de greu i-a fost lui Valentin Sanfira să iasă la o primă întâlnire cu Codruța Filip? „Mi-a plăcut foarte mult de ea și i-am spus din start că o să fie soția mea.”

Pensionarii vor primi mai mulți bani la pensie în mai 2025. Vor încasa retroactiv banii, după 8 luni de întârziere

Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies