Prajitura cu nuci si cafea este un desert care se face foarte repede si este foarte delicios. Reteta nu necesita multe ingrediente, mai mult nu este costisitoare.
Ingrediente
Ingrediente pentru blat:
- 8 oua
- 150 g nuci macinate
- 50 g faina
- 150 g zahar tos
- un plic praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 50 g nuca prajita si zdrobita
- 20 ml cafea fiarta (cu zat)
- un plic vanilie
Glazura
- 1 plic glazura de cacao
Mod de preparare:
Blat- Albusurile se bat spuma tare cu zaharul.
Se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata blatul este copt.
Crema- Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri ramase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita. Pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea.
Asamblare- Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro