Postul Petru și Pavel 2022: Când începe în acest an?


Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel se apropie cu pași repezi. Însă știați când începe mai exact postul pentru această sărbătoare?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce semnifică mai exact sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, dar și care este data mai exactă în care se începe postul.

În plus, descoperiți și care este cântarea care se rostește în această sfântă sărbătoare.

 

Ce semnifică sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Sfântul Apostol Petru, a fost fratele Sfântului Apostol Andrei și era originar din Betsaida. Un aspect interesant despre acesta este faptul că Sfântul Apostol Petru se numea Simeon, înainte de a se întâlni cu Domnul.

În ceea ce-l privește pe   Sfântul Apostol Pavel, acesta este originar din Tarsul Ciliciei. Pe vremea când acesta obișnuia să călătorească spre cetatea Damascului, pentru a prinde creştinii de acolo, Saul, pentru că așa se numea Sfântul Apostol Pavel înainte, l-a văzut pe Domnul, care i s-a arătat. Acela a fost momentul în care Sfântul Apostol Pavel a început să creadă în Iisus Hristos și s-a botezat.

Această schimbare a numelor arată faptul că a avut loc schimbarea esenţială care s-a petrecut în sufletele Apostolilor, de fapt. Astfel, Dumnezeu nu alege numele la întâmplare, ci într-un mod în care, prin intermediul punerii acestor nume, nu numai că se arată schimbarea, ci o şi face. La fel primesc şi toţi creştinii, un nume nou printr-o schimbare esenţială.

„Petru” înseamnă „piatră” şi semnifică tăria, statornicia şi neclintirea.

Pe de altă parte, „ Pavel ” înseamnă „mic” şi semnifică părerea de sine lipsită de îngâmfare, defăimarea de sine şi smerenia. Împreună, Sfinții Apostoli Petru şi Pavel ne învaţă pe noi creștinii, faptul că trebuie să credem din răsputeri, iar totodată şi în vieţuirea creştină.

care este rugaciunea care se zice de sfintii petru si pavel

Citeste si: 15 modele de manichiură și pedichiură pentru vara lui 2022

 

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai ceva ca vedetele de la Hollywood- radioimpuls.ro

Când începe Postul Sfinților Petru și Pavel în acest an

În acest an, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel va începe pe data de 20 iunie, luni, și durează timp de nouă zile, până la sărbătoarea Sfinților cu același nume.

Prin urmare, sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel este celebrată în fiecare an, pe data de 29 iunie. Anul acesta, Sfinții Petru şi Pavel vor fi sărbătoriți într-o zi de miercuri, iar Biserica a stabilit ca în această zi să fie dezlegare la pește, deși, în mod normal, perioada de post se încheia cu o zi înainte de această sărbătoare, mai exact în ajun.

Durata acestui post este schimbătoare, în funcție de data în care pică Sfintele Paști. Potrivit celor rânduite, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe în lunea de după Duminica denumită a Tuturor Sfinților.

cat dureaza postul sfintilor petru si pavel

Citeste si: Ce înseamnă sărbătoare cu cruce roșie

 

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Pregătirea pentru postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, constă în abstinență, sporirea rugăciunii, a faptelor bune, lecturarea scrierilor celor doi apostolic, dar și a altor cărți duhovnicești. Prin faptul că ținem acest post, cinstim totodată și darurile Sfântului Duh care s-au coborât peste Sfinții Apostoli la Cincizecime. Aceasta era și denumirea potului, în vremurile trecute, „Postul Cincizecimii”.

În acest an, din cele 9 zile de post, trei vor avea dezlegare la pește, mai exact în zilele de 24 iunie (Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul) și 25-26 iunie (zile de sâmbătă și duminică).

În timpul celor 9 zile în care se ține post, exact ca în cazul celorlalte posturi, nu se fac nunți, deoarece această perioadă de postire nu este compatibilă cu petrecerile care au loc la astfel de evenimente.

Citeste si: Eliminare surpriză la Bravo, ai stil! Una dintre cele mai apreciate concurente din acest sezon a părăsit competiția- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro

cand pica sfintii petru si pavel

Citeste si: De ce se pune busuioc sub pernă. Care este semnificația acestui truc?

 

Cântare de laudă la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Învăţaţi şi neînvăţaţi, dar aceiaşi în duhul, Puternici ca îngerii în a Domnului iubire, Petru cel simplu şi Pavel cel mult învăţat, Erau amândoi luminaţi de al Duhului har. Ei două lumânări aprinse au fost, Candele nestinse, Înalte şi preafrumoase, ca stelele strălucind. Ele pământul au străbătut cu a lor lumină, De la oameni nimic cerând şi pe veci îmbogăţindu-i. Ei mai săraci erau decât cei mai săraci, Dar au îndestulat lumea; Ei robi şi întemniţaţi au fost, dar lumea au biruit. Cu învăţătura lui Hristos ei au îmbogăţit lumea, Şi cu arme noi pe ea desăvârşit o au biruit. Ei o au biruit cu smerenia şi dumnezeiască pace, Cu fericită blândeţe, cu rugăciunea, postirea Şi cu milostivirea cea de necuprins. Când a vieţii lor zbuciumată zi S-a plecat spre zbuciumată seară, Sângerosul Nero năpraznic capăt i-a pus. Dar când Nero, al lumii dement conducător Poruncit-a a Apostolilor moarte, Lumea nu mai era a lui, ci a lor. Iar ei prin moarte au dobândit împărăţia.”

Sinaxar al   Sfinților Apostoli Petru și Pavel

“Aceşti doi mari Apostoli nu-şi au laudă de la oameni, ci de la Însuşi Domnul, Dumnezeul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos; că pe Sfântul Apostol Petru l-a fericit pentru mărturisirea lui, numindu-l „piatră”, şi pe adevărul mărturisirii lui a zidit Biserica Să; iar pe Sfântul Apostol Pavel l-a numit „vas ales”, care avea să poarte…”

cand incepe postul sfintilor petru si pavel 2022

Citeste si: Cât timp fierb găluștele


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se face de Sânziene, sărbătoarea denumită şi Drăgaica

Tradiții de Sânziene pentru fete. Sărbătoarea denumită şi Drăgaica are o semnificaţie aparte

Locul unde pleacă Gina și Smiley în luna de miere. E absolut SUPERB, surpriză uriașă - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Primele imagini cu Gina Pistol în rochie de mireasă! Frumoasa vedetă a spus marele "Da" - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Momente romantice, emoții și priviri pătimașe, la prima întâlnire dintre Larisa și George! „A fost cel mai frumos cadou de ziua mea!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți și ce... - kanald.ro

LIVE TEXT | VIDEO | Grevă profesori mai 2023. Ziua decisivă: profesorii refuză oferta făcută de Guvern! Sindicatele cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din educaţie cu... - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri