Maicutele de la manastiri respacta cu strictete posturile. Acolo se consuma in permanent mancare sanatoasa, dar cu precadere in post. Daca nu stii ce sa mai gatesti de post, inspira-te din retetele acestora.
Maicutele respecta toate dezlegarile. Astfel, in zilele in care este dezlegare la peste acestea consuma doar peste. De asemenea, uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.
La manastire nu exista zi in care sa nu se consume ciorba sau supa de legume. Acestea sunt facute cu fasole, ciuperci, morcovi sau cartofi. De asemenea, se consuma mancare de cartofi, fasole, ciuperci sau tocanite.
Maicutele profita din plin de beneficiile legumelor de sezon precum: spanac, leurda, untisor, loboda si urzici. Din acestea se realizeaza mancaruri sau salate.
La desert se servesc compoturi, dar si mere si struguri pastrati in beci de toamna trecuta. Se mai consuma gogosi de post si placinte cu nuca, gem si mere.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: culinar.bzi.ro