Postul Pastelui - Sfaturi culinare de la manastire


Maicutele de la manastiri respacta cu strictete posturile. Acolo se consuma in permanent mancare sanatoasa, dar cu precadere in post. Daca nu stii ce sa mai gatesti de post, inspira-te din retetele acestora.

Maicutele respecta toate dezlegarile. Astfel, in zilele in care este dezlegare la peste acestea consuma doar peste. De asemenea, uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.

La manastire nu exista zi in care sa nu se consume ciorba sau supa de legume. Acestea sunt facute cu fasole, ciuperci, morcovi sau cartofi. De asemenea, se consuma mancare de cartofi, fasole, ciuperci sau tocanite. Maicutele consuma si orez, simplu sau cu legume. Tot in aceasta perioada maicutele consuma zacusca pe care o pregatesc inca de toamna.

Maicutele profita din plin de beneficiile legumelor de sezon precum: spanac, leurda, untisor, loboda si urzici. Din acestea se realizeaza mancaruri sau salate.

La desert se servesc compoturi, dar si mere si struguri pastrati in beci de toamna trecuta. Se mai consuma gogosi de post si placinte cu nuca, gem si mere. De asemenea maicutele consuma mere coapte, umplute cu nuca si indulcite cu miere. Se mai consuma taitei tavaliti prin nuca si indulciti cu miere.

Sursa: culinar.bzi.ro


Citește și:

Ce să faci imediat dacă îți muști limba sau îți spargi un dinte? Sfaturile medicului Adrian Mina

Horoscop astăzi, marți 22 septembrie 2020. Află ce zodie o să aibă noroc de un bonus financiar!

Chiar dacă se retrage din televiziune, pentru că este însărcinată, Gina Pistol radiază de fericire!

Sfatul zilei de astăzi, marți 22 septembrie 2020. Leii o iau pe alt drum

Selly și Smaranda au făcut cel mai important anunț despre relația lor! Felicitări!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

10 alimente care reduc tensiunea arterială! Recomandările nutriționistului Gianluca Mech

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri