Placinta taraneasca cu cartofi si branza! Incearca reteta asta din Spania!


Placinta taraneasca cu cartofi si branza! Incearca reteta asta din Spania!

Sigur nu ai mai incearcat aceasta combinatie de branzeturi, cartofi si sunca.

 

Ingrediente:
1 foaie aluat foietaj
3 cartofi
100 gr branza Brie sau Camembert
100 gr sunca, feliata subtire
3 oua
100 g de smantana
100 gr branza rasa Emmentaler sau Gruyere
piper
condimente preferate
cca 300 ml lapte
Mod de preparare placinta taraneasca cu cartofi si branza:
1.
Curata cartofii, feliaza-i foarte subtire si pune-i in lapte, la foc mediu, ca sa fiarba. Adauga sare, piper si alte condimente (dupa gust).
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune aluatul in ea. Alege o tava care sa fie mai mica decat foaia de aluat.
3. Taie sunca in bucati mai mici si pune-o peste aluat, cat mai uniform (sa acoperi aluatul pe cat posibil).
4. Dupa ce au fiert, cu grija ia cartofii si pune-i peste sunca, apoi adauga branza rupta in bucatele.
5. Mixeaza ouale cu smantana.
6. Toarna mixul peste cartofi si branza si presara branza rasa.
7. Acopera tarta cu marginile de dinafara (trage usor de ele inspre interior).
8. Baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru circa 20 de minute.
Sursa

Ingrediente:

1 foaie aluat foietaj
3 cartofi 
100 gr branza Brie sau Camembert
100 gr sunca, feliata subtire
3 oua
100 g de smantana
100 gr branza rasa Emmentaler sau Gruyere
piper
condimente preferate
cca 300 ml lapte

Mod de preparare placinta taraneasca cu cartofi si branza:

1.

Curata cartofii, feliaza-i foarte subtire si pune-i in lapte, la foc mediu, ca sa fiarba. Adauga sare, piper si alte condimente (dupa gust).

2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune aluatul in ea. Alege o tava care sa fie mai mica decat foaia de aluat.

3. Taie sunca in bucati mai mici si pune-o peste aluat, cat mai uniform (sa acoperi aluatul pe cat posibil).

4. Dupa ce au fiert, cu grija ia cartofii si pune-i peste sunca, apoi adauga branza rupta in bucatele.

5. Mixeaza ouale cu smantana.

6. Toarna mixul peste cartofi si branza si presara branza rasa.

7. Acopera tarta cu marginile de dinafara (trage usor de ele inspre interior).

8. Baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru circa 20 de minute.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: De ce se poartă verigheta pe mâna stângă

Bătaie la Asia Express! Mihai Petre și-a ieșit din minți, iar soția a încercat să-l oprească

Horoscop BALANȚĂ Noiembrie 2021. Nativii BALANȚĂ

DESCOPERĂ: Câte operații estetice are Loredana Chivu

CITEȘTE: Ponturi pentru o relație minunată. Dacă faceţi aceste lucruri, veţi fi fericiţi!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

ELIZA NATANTICU: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are soția lui Cosmin Natanticu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri