Placinta saracului, de post! Ai nevoie de 4 ingrediente!

Placinta saracului, de post! Ai nevoie de 4 ingrediente!
Placinta saracului, de post! Ai nevoie de 4 ingrediente!

Aceasta placinta se face din aluat de paine si zahar. Uite cum.

 

Ingrediente aluat paine: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,
15 g sare, 50 mL sare.
Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura.
Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 250 g zahar,
50 mL ulei, 200 g margarina.
Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru.
Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita si zaharul. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos.
Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.
Sursa

Ingrediente aluat paine: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,15 g sare, 50 mL sare.

Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani.

Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura.

Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 250 g zahar,50 mL ulei, 200 g margarina.

Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru.
Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita si zaharul. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos.
Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Diana Bart, despre decesul tatălui ei. Motivul pentru care nu a fost la înmormântare și ce a simțit înainte ca el să se stingă din viață: „Când am închis telefonul, am avut o greutate.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Lucia, DEZVĂLUIRI NEAȘTEPTATE despre Dorobanțu: "Ce credeai? Bine că m-am prins acum și nu am..." Robert confirmă tot ce a descoperit despre colegul său: "Mă bucur că au ajuns să vadă" CE AU SCOS LA IVEALĂ e de necrezut: "Un plan diabolic, doamne ferește"

Ce spune Mihai Trăistariu despre operațiile estetice și de ce preferă să folosească filtre la fotografii: “Mă întinerește și nu mă agit.”

„Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, a doua ediție specială de Crăciun, pe 25 decembrie

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies