Placinta-napolitană: cel mai gustos desert de iarnă! Nu ai mai mâncat aşa ceva!


Placinta-napolitană: cel mai gustos desert de iarnă! Nu ai mai mâncat aşa ceva!

Este o placinta cu un design deosebit, care ii va impresiona pe membrii familiei tale, dar si pe musafiri.

Ingrediente

- 2 foi groase de placinta
- 100 g. unt la temperatura camerei
- 100 g. zahar pudra
- 100 g. de faina de migdale
- 3 oua
- cateva picaturi de esenta de migdale

Modalitate de preparare

Intr-un recipient pune untul, zaharul si faina de migdale si amesteca-le bine. Adauga 2 oua si amesteca dupa fiecare in parte. La final, pune esenta de migdale.

Intr-o tava patrata, pune o foaie de placinta peste care adaugi crema, deasupra cremei pune a doua foaie si sigileaza extremitatile celor doua foi intre ele. Unge marginile si partea de sus a placintei cu ou batut si cu ajutorul unui cutit ascutit fa modele pe margini si deasupra. Lasa placinta necoapta o ora in frigider, apoi da-o la cuptor la 160 de grade pentru 45 de minute. Las-o sa se raceasca inainte de servire.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să faci cea mai gustoasă reţetă de plăcintă cu brânză sărată!

Am aflat răspunsul! Cine crezi că are salariul mai mare, Andreea Esca sau Dan Negru?

Cum se pregăteşte delicioasa plăcintă de cartofi, ideală în perioada postului

Plăcintă ţărănească cu dovleac - reţetă ca la bunica

Placinta turnata cu mere - reteta delicioasa si usoara

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Comănici, dezvăluiri incendiare despre proiectul la Kanal D! „Voi avea două emisiuni...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri