Plăcintă ţărănească cu dovleac - reţetă ca la bunica


Aşa prepari cea mai delicioasă plăcintă ţărănească cu dovleac. Te duce cu gândul la copilărie.

Mod de preparare Placinta taraneasca cu dovleac

Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta elastica care se lasa la odihnit cam 15 min. Se imparte in bucati egale si se intinde in foaie subtire fara sa se rupa, se unge cu putin ulei si se intinde umplutura preparata astfel: dovleacul (la noi li se mai zice si bostani turcesti) curatat de coaja se rade prin razatoarea de mere, apoi se caleste impreuna cu zaharul pana ce se inmoaie bine. Se adauga scortisoara, sarea si vanilia si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce am intins umplutura pe foaie, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou sau ulei si presaram zahar tos. Se coace la foc potrivit.

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Conopidă murată în oţet, un adevărat deliciu pentru iarnă. Reţeta ştiută de puţine gospodine

Se prefigurează un mare divorț în România! ”Există certuri ... ”

Reţeta prăjiturii Sfântului Fanurie (Fanuropita)

Prajitura Alba ca zapada. Reteta pentru cea mai fina prajitura

Cel mai bun chec! Reteta si ponturi ca sa fie pufos

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 21 ianuarie 2021! O zodie riscă să se despartă de persoana iubită!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri