Plăcintă de brânză cu stafide. E gata în 30 de minute și e ușor de preparat


Plăcinta cu brânză și cu stafide se numără printre cele mai iubite deserturi. Noi vă dezvăluim rețeta care o să vă ajute să o preparați în doar 30 de minute.


In articol:

Cine nu a mâncat pe nerăsuflate delicioasele plăcinte cu brânză și cu stafide, pregătite de mame sau de bunici? Ei bine, puteți prepara și dumneavoastră această prăjitură, în mai puțin de o oră.

Plăcinta de brânză cu stafide, desertul copilăriei

Când spunem plăcintă, ne gândim automat la minunatele deserturi ale copilăriei, pe care mamele sau bunicile noastre le preparau cu drag la fiecare sărbătoare.

Știm că nu toate gospodinele se încumetă să prepare plăcinte, de teamă că foile nu vor ieși pufoase. Ei bine, noi vă dezvăluim cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu brânză și stafide, la care nu trebuie să vă chinuiți absolut deloc.

Pentru această plăcintă nu este nevoie să faceți foile clasice, ci doar să amestecați cu grijă toate ingredientele. Prăjitura va fi gata în doar 30 de minute, dar vă garantăm că este la fel de gustoasă ca și cea preparată după rețeta clasică.
placinta cu branza si stafide
Plăcinta cu brânză și stafide se numără printre cele mai apreciate deserturi
Ingrediente pentru plăcinta cu brânză și cu stafide:

  • un kg de brânză dulce
  • 5 ouă
  • 150g făină
  • 250g zahăr tos
  • 200g stafide
  • 150g smântână (trebuie să aibă cel puțin 20% grăsime)
  • un pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • esență de rom

Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu brânză și stafide

În primul rând, spălați stafidele și turnați apă fierbinte peste ele. Adăugați și puțină esență de rom sau de vanilie, pentru ca prăjitura să aibă o aromă mai intensă. Lăsați stafidele să se înmoaie pentru 10 minute.

Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți un praf de sare peste gălbenușuri și lăsați-le deoparte. Albușurile se bat spumă cât mai tare, după care începeți să adăugați treptat zahărul peste ele, în timp ce mixați.

Brânza dulce se scurge foarte bine și se amestecă ușor cu gălbenușurile frecate cu sare. Adăugați și coaja de lămâie rasă, esența de vanilie, dar și smântâna și amestecați toate ingredientele.

Apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin și omogenizați. La final, puneți și albușurile bătute spumă cu zahăr și încorporați foarte bine toate ingredientele.

Stafidele înmuiate și scurse se pun ultimele. Dacă vreți, puteți pune puțină făină peste stafide, pentru ca acestea să nu se lase pe fundul tăvii.

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 45 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă, înainte să o tăiați.

placinta cu branza si stafide
Pentru un aspect mai plăcut, puteți presăra zahăr pudră pe plăcintă

Puteți presăra zahăr pudră peste plăcintă sau o puteți servi simplă.


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de coșulețe cu nucă și gem. Un desert gustos care nu necesită mult timp

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Desertul pe care oricine îl mănâncă: rulouri umplute cu cremă de vanilie

Kanal D isi pastreaza suprematia pe toate segmentele de public, cu „Survivor Romania”!

Prăjitura de foi cu miere Albinița. Se prepară în câțiva pași rapizi

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 19 ianuarie 2021! O zodie pică un examen important!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri