Placinta cu dovleac si nuci pecan. Nu ai mai mancat un deliciu ca asta!

Placinta cu dovleac si nuci pecan. Nu ai mai mancat un deliciu ca asta!
Placinta cu dovleac si nuci pecan. Nu ai mai mancat un deliciu ca asta!

Acesta este un desert delicios, specific Statelor Unite, care se prepara din ingrediente putine.

 

Ingrediente
250g faina
125g unt rece
90g zahar
1 ou mare
400g piure de dovleac
400g lapte condensat
2 oua
1 praf de nucsoara macinata
1 praf de scortisoara macinata
1 lingurita de toate mirodeniile
1 praf de sare
200g nuci pecan
120g zahar brun
1 varf de extract de vanilie
2 oua
Mod de preparare
Amesteca untul in faina pana cand obtii un aluat sfarmicios.
Adauga zaharulsi un ou batut.
Amesteca totul pana cand se formeaza o bila de aluat. Infasoara intr-un folie de plastic si tine la frigider timp de o ora.
Ruleaza aluatul pe o suprafata cu faina pana cand obtii grosimea unei monede. Pune intr-o tava de tarta si apasa ferm pe marrgini. Pune la frigider timp de 15 minute, apoi preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Amesteca bine dovleacul, laptele condensat, doua oua, mirodeniile si sarea.
Bate alte doua oua, zahar si vanilie si adauga nucile pecan in amestec.
Pune umplutura de dovleac in tarta, apoi adauga nucile.
Coace timp de 50 de minute.
sursa

Ingrediente

250g faina
125g unt rece
90g zahar
1 ou mare
400g piure de dovleac 
400g lapte condensat
2 oua


1 praf de nucsoara macinata
1 praf de scortisoara macinata
1 lingurita de toate mirodeniile
1 praf de sare
200g nuci pecan
120g zahar brun
1 varf de extract de vanilie
2 oua

Mod de preparare


Amesteca untul in faina pana cand obtii un aluat sfarmicios. Adauga zaharulsi un ou batut.

Amesteca totul pana cand se formeaza o bila de aluat.
Infasoara intr-un folie de plastic si tine la frigider timp de o ora.

Ruleaza aluatul pe o suprafata cu faina pana cand obtii grosimea unei monede. Pune intr-o tava de tarta si apasa ferm pe marrgini. Pune la frigider timp de 15 minute, apoi preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Amesteca bine dovleacul, laptele condensat, doua oua, mirodeniile si sarea.

Bate alte doua oua, zahar si vanilie si adauga nucile pecan in amestec.


Pune umplutura de dovleac in tarta, apoi adauga nucile. 

Coace timp de 50 de minute.

sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies