Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!

Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!
Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!

Coacazele sunt niste fructe foarte gustoase si indragite de cei mici, asa ca o placinta cu umplutura de coacaze va fi pe gustul lor.

 

Ingrediente aluat
- 150 g. faina
- 100 g. faina de migdale
- 200 g. unt la temperatura camerei
- 150 g. zahar pudra
- un praf de sare
- 3 linguri de iaurt
Ingrediente pentru umplutura
- 250 grame zahar
- 400 grame de coacaze
- 5 oua
Mod de preparare
Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine. Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute.
Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.
Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema. Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.
Sursa

Ingrediente aluat

- 150 g. faina
- 100 g. faina de migdale
- 200 g. unt la temperatura camerei
- 150 g. zahar pudra
- un praf de sare
- 3 linguri de iaurt

Ingrediente pentru umplutura

- 250 grame zahar
- 400 grame de coacaze
- 5 oua

Mod de preparare

Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine.

Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute. Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.

Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema.
Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies