Placinta cu branza si mere! Sigur nu ai mai mancat asa ceva!

Placinta cu branza si mere! Sigur nu ai mai mancat asa ceva!
Placinta cu branza si mere! Sigur nu ai mai mancat asa ceva!

Aceasta reteta se prepara destul de usor. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.
Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, esenta de rom.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt, apoi coaja de lamaie si se omogenizeaza bine. La final se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se amesteca bine branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta de rom, grisul si stafidele.
Se da la rece 10 minute, timp in care se caramelizeaza merele, astfel: zaharul ramas il caramelizam, se adauga untul, iar cand s-a topit se pun merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii. Se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi un strat de mere caramelizate, iarasi restul de branza si deasupra merele ramase.
Se taie surplusul de aluat ramas pe margini. Se da tava la cuptor, 50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Sursa

Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, esenta de rom.



Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt, apoi coaja de lamaie si se omogenizeaza bine. La final se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se amesteca bine branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta de rom, grisul si stafidele.
Se da la rece 10 minute, timp in care se caramelizeaza merele, astfel: zaharul ramas il caramelizam, se adauga untul, iar cand s-a topit se pun merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii. Se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi un strat de mere caramelizate, iarasi restul de branza si deasupra merele ramase.
Se taie surplusul de aluat ramas pe margini. Se da tava la cuptor, 50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Anul 2026, cel al schimbărilor pentru întreaga omenire! Care sunt predicțiile pe care Baba Vanga le-a făcut deja?

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Cine era Cristina Grossu, soția fostului campion de raliuri Greg Biffle. Toată familia pilotului a murit în cumplitul accident aviatic

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies