Pizza cu ciocolata si fructe de padure! Nu ai mai mancat asa ceva!


Ai incercat pana acum o reteta de pizza dulce? Aceasta varianta contine fructe de padure proaspete, ciocolata si alune de padure, alaturi de mascarpone delicios.

 

Ingrediente
250g faina pentru pizza
150ml apa calda
3g drojdie uscata
1 lingurita sae
1 mana de faina de grau durum
1 caserola de zmeura proaspata
250g de crema de ciocolata
100g alune de padure intregi
6 capsuni
1 mana de mure
1 lingura de mascarpone
3 crengute de menta
1 lingura de zahar pudra pentru servit
Mod de preparare
Pentru a face blatul, combina apa calda cu drojdia si lasa sa stea putin.
Adauga sarea in faina si pune deasupra lichidul. Formeaza o coca cu ajutorul unei spatule, apoi foloseste-ti mainile pentru a framanta pe o suprafata cu faina timp de 10 minute.
Imparte coca in doua bile de marimi egale si pune-le intr-o tava cu faina, lasand loc intre ele. Acopera cu folie de plastic si lasa la frigider peste noapte sau la temperatura camerei pentru cel putin o ora.
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade si aseaza aluatul in el sa se incalzeasca.
Intinge aluatul de pizza pe o suprafata presarata cu faina de grau durum si formeaza un cerc, asa cum faci la o pizza obisnuita.
Pune putina apa pe margini cu ajutorul unei pensule, apoi creeaza un "Zid" de zmeura pe marginea aluatului. Impatureste marginile aluatului peste zmeura si apasa pentru a lipi bine.
Intinde crema de ciocolata pe baza blatului ca si cum ar fi sos de rosii. Adauga alunele de padure prajite si coace la cuptor timp de 4 minute.
Scoate de la cuptor, apoi adauga capsunile taiale si murele, Pune inca 4 minute la cuptor.
Serveste cu mascarpone si menta.
sursa

Ingrediente

250g faina pentru pizza
150ml apa calda
3g drojdie uscata
1 lingurita sae
1 mana de faina de grau durum
1 caserola de zmeura proaspata
250g de crema de ciocolata
100g alune de padure intregi
6 capsuni
1 mana de mure
1 lingura de mascarpone
3 crengute de menta
1 lingura de zahar pudra pentru servit

Mod de preparare

Pentru a face blatul, combina apa calda cu drojdia si lasa sa stea putin. 

Adauga sarea in faina si pune deasupra lichidul. Formeaza o coca cu ajutorul unei spatule, apoi foloseste-ti mainile pentru a framanta pe o suprafata cu faina timp de 10 minute.

Imparte coca in doua bile de marimi egale si pune-le intr-o tava cu faina, lasand loc intre ele. Acopera cu folie de plastic si lasa la frigider peste noapte sau la temperatura camerei pentru cel putin o ora.

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade si aseaza aluatul in el sa se incalzeasca. 

Intinge aluatul de pizza pe o suprafata presarata cu faina de grau durum si formeaza un cerc, asa cum faci la o pizza obisnuita.

Pune putina apa pe margini cu ajutorul unei pensule, apoi creeaza un "Zid" de zmeura pe marginea aluatului. Impatureste marginile aluatului peste zmeura si apasa pentru a lipi bine. 

Intinde crema de ciocolata pe baza blatului ca si cum ar fi sos de rosii. Adauga alunele de padure prajite si coace la cuptor timp de 4 minute. 

Scoate de la cuptor, apoi adauga capsunile taiale si murele, Pune inca 4 minute la cuptor.

Serveste cu mascarpone si menta.

sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri