Pizza ciobaneasca- vezi cum se face reteta asta delicioasa

Pizza ciobaneasca- vezi cum se face reteta asta delicioasa
Pizza ciobaneasca- vezi cum se face reteta asta delicioasa

Pizza ciobaneasca este un preparat delicios. Trebuie sa il incerci si tu pentru a gusta ceva cu adevarat bun.

Ingrediente:

Pentru aluat:
300 ml apa calduta
500 g faina alba
½ lingurita sare
3-4 linguri ulei de masline
10 g drojdie uscata

Pentru topping:
muschi de porc afumat
carnat de oaie afumat si picant
ardei gras murat
branza de burduf

Pentru sos:
2 cani suc de rosii
1 lingurita busuioc
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
2 linguri ketchup
1 lingurita ardei iute

macinat

Mod de preparare:

Faina am cernut-o intr-un bol, apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa framant usor cu mana, completand cu apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand cu mana.
Din cand in cand am mai pus si cate un praf de faina. Aluatul l-am framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si nelipicios.

Aluatul l-am pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Intre timp am pregatit sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de masline, cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un vas, la foc mic.
Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile egale, care vor deveni 3 blaturi de pizza.
Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava speciala ptr pizza, l-am uns cu sosul nepicant si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 5 minute. Am scos tava din cuptor am adaugat mozzarella, apoi am pus carnatul de oaie si muschiul de porc pe care le-am calit putin in ulei, fasiile de ardei si bucati de branza de burduf.
Am dat tava din nou la cuptor, pentru cca 15 minute.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Andreea Raicu, despre perioada în care își edita fotografiile, speriată de trecerea timpului și de faptul că îmbătrânește. „Era totul impecabil și perfect, dar nu eram eu.”

Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă

Cât costă o vacanță la schi în România? Prețurile încep să scadă în stațiunile montane

Sărbători de coșmar pentru Oana Roman și fiica ei: „Tatăl ei nu a sunat-o, nu i-a dat nici măcar un mesaj de Crăciun”

Iasmina, săgeți usturătoare către Moldo: "A durut un pic!" Ce se întâmplă între cei doi concurenți din Casa iubirii

"L-am văzut!" - Dezvăluiri cutremurătoare despre Yanis, băiețelul sfâșiat de câini la Craiova


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies