Piept de rata cu sos de portocale


Piept de rata cu sos de portocale

Piept de rata cu sos de portocale, o retete care face deliciul papilelor gustative. Rafinat, cu un gust dulce-acrisor, preparatul este gustos si aspectuos pe deasupra.

Ingrediente:

1 kg piept de rata
50 ml lapte
250 ml suc de portocale
250 gr unt
8 gr crema de trufe
125 gr miere
2 cartofi
3 morcovi, taiati rondele
150 gr broccolli
sare
piper
nucsoara
boia dulce
oregano

Mod de preparare:

Cresteaza piptul de rata pe partea cu pielea si asezoneaza-l cu sare si piper.

Prajeste-l in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute. Intre timp topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga sucul de portocale, mierea si laptele. Amesteca in incontinuu, pana se ingroasa. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Fierbe legumele sau gateste-le la aburi, insa in vase separate. Asezoneaza apoi cartofii cu sare si piper, putin unt si doua linguri de lapte. Adauga apoi crema de trufe si amesteca bine.


Cand morcovii sunt al dente adauga-i intr-o tigaie cu putin unt incins. Presara deasupra nucsoara si asezoneaza cu sare si piper. Peste broccoli adauga sare si putin unt, apoi se asezoneaza cu oregano.
Scoate pieptul de rata din cuptor si taie-l felii. Stropeste-l cu sosul de portocale si pune-l pe un platou alaturi de legume. Serveste rata alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: 6 Idei de mâncare sănătoasă la birou

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

DESCOPERĂ: Rețete cu SOS BECHAMEL, gustoase și ușor de preparat

6 DECEMBRIE 2021: Horoscop zilnic luni, de MOŞ NICOLAE. O zodie primeşte veşti bune şi cadouri!

DESCOPERĂ: Cine este, cu adevărat, MARIAN DRĂGULESCU. Biografie: data naşterii, căsătorii, divorţuri, copii, campion

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri