Pește cu legume la cuptor. O rețetă ca la mama acasă!


Peștele cu legume la cuptor reprezintă o masă extrem de sănătoasă, așteptată cu nerăbdare de români în perioada postului.


In articol:

Ingrediente Pește cu legume la cuptor:

  • atâtea bucăți de peste (in jur de 200-250 de grame), câti meseni aveți de servit, puteți folosi file de crap
  • 4 linguri de ulei (se recomandă uleiul extravirgin de masline)
  • 1 ceapă mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1-2 morcovi
  • telina cat 1 ou
    mic (sau 1-2 tije de telina)
  • 400 de ml. de rosii in bulion
  • 200 de ml. de vin alb
  • 3-4 linguri de faina
  • 10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare, pipermacinat
  • verdeata tocata pentru presarat (pătrunjel și cimbru, după preferințe)

Citeste si: Cum să prepari Focaccia acasă! O rețetă rapidă și simplă

MOD DE PREPARARE

1. Bucățile de pește trebuie, înainte de toate, sărate și piperate, urmând să fie date prin făină. Încingeți într-o tigaie aproximativ 3 linguri de ulei și rumeniți bine peștele pe fiecare parte. Odată rumenit, peștele trebuie scos din tigaie și lăsat deoparte.

reteta peste cu legume la cuptor

2.În aceeași tigaie, fără să o spălați, adăugați restul de ulei. Adăugați apoi ceapă tocată, țelină, usturoi zdrobit și ardei tăiat fâșii. Căliți-le până observați că încep să se înmoaie, amestecând continuu. Adăugați morcovii. Adăugați apoi 2-3 linguri de vin și înăbușiți legumele timp de aproximativ 5-6 minute.

 

3.Luați tigaia de pe foc și condimentați legumele cu sare și piper. Într-o tavă destul de adâncă, care să aibă dimensiunile adecvate pentru cantitatea de pește care urmează să fie gătit, așezați în primă fază legumele.

Deasupra patului de legume așezați bucățile de pește. Turnați sucul de roșii, apoi tocați roșiile din conservă mărunt pentru a le distribui deasupra peștelui. Turnați vinul rămas în tavă.

Citeste si: Mâncărică de spanac cu usturoi, o rețetă delicioasă și rapidă de post

4.Adăugați boabele de piper (puteți folosi piper roșu, este foarte aromat), frunzele de dafin și rămurelele de cimbru.

reteta peste cu legume la cuptor

5.Tava trebuie acoperită cu un capac sau cu o folie de aluminiu și introdusă în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 190°C timp de 45 de minute. Îndepărtați apoi capacul și lăsați peștele în cuptor până când observați că este rumenit pe deasupra.

Preparatul este gata. Poftă bună!


Abonează-te pe

Citește și:

Tunsori la modă în 2021 pentru păr mediu. Află ce se poartă și ce nu!

ȘOCANT! George Burcea a ajuns să locuiască pe stradă! Cine și-a bătut joc de fostul Andreei Bălan

Compatibilitatea zodiilor în căsătorie. Care sunt cuplurile de aur ale zodiacului?

Salate simple pentru slăbit. 3 rețete care te ajută să mănânci pe săturate cu puține calorii!

Lifting facial, intervenția chirurgicală care-ți șterge 10 ani de pe chip! De ce este una dintre cele mai complexe operații în chirurgia estetică?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine este Ștefan Ciuculescu, noul concurent de la Survivor România? Mama lui este celebră și apreciată de toată lumea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri