Perfecta pentru masa de pranz: placinta taraneasca cu cartofi!


Aceasta reteta va fi pe gustul intregii tale familii. Iata ce usor se face.

 

INGREDIENTE
5-6 cartofi
50 g unt
lapte
sare si piper
nucsoara
umplutura:
1 piept de pui
1 ceapa
3-4 catei usturoi
1 morcov
3 rosii
2 oua
100 g cascaval
sare
piper
busuioc
oregano
MOD DE PREPARARE
Cartofii i-am curatat si taiat cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.
Umputura: Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se amesteca foarte bine. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Lasam sa se raceasca, apoi punem ouale si omogenizam.
Compozitia am turnat-o in vas termorezistent uns cu unt si am nivelat. Am acoperit cu piureul de cartofi si cu cascaval ras. Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.
Sursa

INGREDIENTE

5-6 cartofi
50 g unt
lapte
sare si piper
nucsoara

umplutura:

1 piept de pui
1 ceapa
3-4 catei usturoi
1 morcov
3 rosii
2 oua
100 g cascaval
sare
piper
busuioc
oregano

MOD DE PREPARARE

Cartofii i-am curatat si taiat cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.

Umputura: Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se amesteca foarte bine. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Lasam sa se raceasca, apoi punem ouale si omogenizam. 

Compozitia am turnat-o in vas termorezistent uns cu unt si am nivelat. Am acoperit cu piureul de cartofi si cu cascaval ras. Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ligi a fost eliminată din casa Puterea Dragostei. Concurenta și-a luat rămas bun cu ochii în lacrimi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri