Pateu cu ciuperci si nuci! Perfect pentru mesele de sarbatori daca nu mananci carne!

Pateu cu ciuperci si nuci! Perfect pentru mesele de sarbatori daca nu mananci carne!

Nu mananci carne? Aceasta alternativa este excelenta! Iata cum se prepara!

 

Ingrediente
120 g miez de nuca, 80 g ceapa maruntita, 120 g unt, 360 g ciuperci taiate (diverse soiuri), o lingura de usturoi tocat, 4 linguri de patrunjel, o lingura de cimbru, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust
Incalzeste cuptorul la 180 de grade si intinde miezul de nuca pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasa la rumenit timp de 10 minute. Pune o tigaie mare pe aragaz, topeste untul si adauga ceapa, pune apoi ciupercile taiate, usturoiul, patrunjel, cimbru, sare si piper. Amesteca des si lasa la foc mediu pana cand lichidul se evapora. Transfera nucile intr-un robot de bucatarie sau zdrobeste-le folosind un blender, impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Combina apoi cu ciupercile pana cand obtii textura dorita, poate fi un pateu fin sau unul cu bucatele mai mari.
Umple cateva boluri cu pasta obtinuta, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.
Sursa

Ingrediente

120 g miez de nuca, 80 g ceapa maruntita, 120 g unt, 360 g ciuperci taiate (diverse soiuri), o lingura de usturoi tocat, 4 linguri de patrunjel, o lingura de cimbru, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust

Incalzeste cuptorul la 180 de grade si intinde miezul de nuca pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasa la rumenit timp de 10 minute. Pune o tigaie mare pe aragaz, topeste untul si adauga ceapa, pune apoi ciupercile taiate, usturoiul, patrunjel, cimbru, sare si piper. Amesteca des si lasa la foc mediu pana cand lichidul se evapora. Transfera nucile intr-un robot de bucatarie sau zdrobeste-le folosind un blender, impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Combina apoi cu ciupercile pana cand obtii textura dorita, poate fi un pateu fin sau unul cu bucatele mai mari.

Umple cateva boluri cu pasta obtinuta, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mărturisirile emoționante ale Larisei Iordache. De ce sărbătorile nu vor mai fi niciodată la fel pentru fosta gimnastă: „Unul dintre cele mai grele.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate