Pateu cu ciuperci si nuci! Perfect pentru mesele de sarbatori daca nu mananci carne!

Pateu cu ciuperci si nuci! Perfect pentru mesele de sarbatori daca nu mananci carne!
Pateu cu ciuperci si nuci! Perfect pentru mesele de sarbatori daca nu mananci carne!

Nu mananci carne? Aceasta alternativa este excelenta! Iata cum se prepara!

 

Ingrediente
120 g miez de nuca, 80 g ceapa maruntita, 120 g unt, 360 g ciuperci taiate (diverse soiuri), o lingura de usturoi tocat, 4 linguri de patrunjel, o lingura de cimbru, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust
Incalzeste cuptorul la 180 de grade si intinde miezul de nuca pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasa la rumenit timp de 10 minute.
Pune o tigaie mare pe aragaz, topeste untul si adauga ceapa, pune apoi ciupercile taiate, usturoiul, patrunjel, cimbru, sare si piper. Amesteca des si lasa la foc mediu pana cand lichidul se evapora. Transfera nucile intr-un robot de bucatarie sau zdrobeste-le folosind un blender, impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Combina apoi cu ciupercile pana cand obtii textura dorita, poate fi un pateu fin sau unul cu bucatele mai mari.
Umple cateva boluri cu pasta obtinuta, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.
Sursa

Ingrediente

120 g miez de nuca, 80 g ceapa maruntita, 120 g unt, 360 g ciuperci taiate (diverse soiuri), o lingura de usturoi tocat, 4 linguri de patrunjel, o lingura de cimbru, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust

Incalzeste cuptorul la 180 de grade si intinde miezul de nuca pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasa la rumenit

timp de 10 minute. Pune o tigaie mare pe aragaz, topeste untul si adauga ceapa, pune apoi ciupercile taiate, usturoiul, patrunjel, cimbru, sare si piper. Amesteca des si lasa la foc mediu pana cand lichidul se evapora. Transfera nucile intr-un robot de bucatarie sau zdrobeste-le folosind un blender, impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Combina apoi cu ciupercile pana cand obtii textura dorita, poate fi un pateu fin sau unul cu bucatele mai mari.
Umple cateva boluri cu pasta obtinuta, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce și-ar fi dorit Andra să învețe mai devreme de la părinții ei? Artista vorbește acum despre asta. „Eu îmi doresc foarte mult ca și oamenii din jurul meu să fie fericiți mereu.”

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător

Danciu a pus-o în mare încurcătură pe Naomi: "Adică? Este doar o întrebare". Concurenta din Casa Iubirii dă un răspuns care îi lasă pe toți mască. Au crezut că nu aud bine. Blondina nu s-a sfiit să recunoască în faţa camerelor

Cât de greu i-a fost lui Valentin Sanfira să iasă la o primă întâlnire cu Codruța Filip? „Mi-a plăcut foarte mult de ea și i-am spus din start că o să fie soția mea.”

Pensionarii vor primi mai mulți bani la pensie în mai 2025. Vor încasa retroactiv banii, după 8 luni de întârziere

Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies