Pasul gresit pe care-l faci cand gatesti fasole. Cat timo trebuie tinuta la inmuiat


Fasolea este unul dintre cele mai la indemana alimente de post, insa prepararea ei nu este atat de simpla cum credeam, spun nutritionistii.

De cele mai multe ori, inainte sa gatim fasole, o lasam la inmuiat peste noapte. Totusi, acest interval de timo nu este suficient pentru ca acidul fitic sa fie eliminat.

Potrivit unor studii, absorbtia mineralelor din fasole in organism dupa ce cantitatea de acid fitic a fost redusa creste intre 50 si 100%.

Prin urmare, fasolea trebuie tinuta la inmuiat circa 18 ore, in apa calda - la temperatura de 60 de grade Celsius.

Sursa: realitatea.net


Abonează-te pe

Citește și:

Cel mai simplu regim de slabit: dieta cu doua mese pe zi

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Lili Sandu si cele 5 secrete de frumusete si dieta: ce mananca si ce face zilnic

Recomandari de alimente pentru una dintre cele mai eficiente diete, dieta ketogenica

Asa slabesti sapte kilograme fara sa tii deloc dieta

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 18 ianuarie 2021! O zodie poate face alegeri greșite în privința banilor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri