Pasta de vinete pentru iarna! Reteta ca la mama acasa!


Vrei sa faci pasta de vinete pentru iarna? Incearca reteta asta simpla si de efect!

 

Ingrediente: 2 kg vinete, 2 kg gogosari, 2 kg rosii,
1,5 kg ceapa, 500 ml ulei, usturoi, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Vinetele se spala, se coc pe plita, se curata si se toaca cu un satar din lemn, ca si pentru salata de vinete. Gogosarii se curata de cotoare, li se scot semintele, se curata cepele, se taie totul felii mai mici si se trec prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins si se calesc gogosarii si ceapa. Totul se amesteca si se fierbe putin. Rosiile se curata si ele si se trec prin masina de tocat. Se pun apoi peste vinete, ceapa, gogosari. Se fierb, acoperite, timp de o ora. Se pun sare, piper, usturoi, dupa gust. Apoi se pune totul la borcane. Este un preparat bun pentru iarna, folosit ca aperitiv in timp de post.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 2 kg vinete, 2 kg gogosari, 2 kg rosii,1,5 kg ceapa, 500 ml ulei, usturoi, sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare: Vinetele se spala, se coc pe plita, se curata si se toaca cu un satar din lemn, ca si pentru salata de vinete. Gogosarii se curata de cotoare, li se scot semintele, se curata cepele, se taie totul felii mai mici si se trec prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins si se calesc gogosarii si ceapa. Totul se amesteca si se fierbe putin. Rosiile se curata si ele si se trec prin masina de tocat. Se pun apoi peste vinete, ceapa, gogosari. Se fierb, acoperite, timp de o ora. Se pun sare, piper, usturoi, dupa gust. Apoi se pune totul la borcane. Este un preparat bun pentru iarna, folosit ca aperitiv in timp de post.

Sursa

Sursa foto

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Cooking

Cartofi prăjiţi ca la restaurant la tine acasă. Ce făceai greșit până acum

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri