Parjoale moldovenesti ca la bunica acasa! Iata care este secretul gustului


Parjoalele moldovenesti merg de minune cu piure si varza murata, iar reteta este una usoara, daca se respecta intocmai pasii gatirii.

Ingrediente:

500 g carne de viţel
500 g ceafă de porc
150 ml lapte
350 g miez de pâine albă
2 cepe mari mărar, pătrunjel
4 ouă
300 g unt
1 cartof
200 g pesmet (la ţară se pune mălai)
piper, sare

Mod preparare:
• Se toacă carnea.
• Se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce.
• Se toacă pedant ceapa, se înmoaie bine în unt, pe foc mic.
• Se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul.
• Se rade cartoful pe răzătoarea mică.
• Se bat ouăle.
• Se amestecă pâinea, carnea, ceapa, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare dupa gust, 100 g unt.
• Se pune într-o farfurie pesmet fin (sau mălai).
• Se ia (cu polonicul!) tocătura, că pârjoala e mare cât palma, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil.
• Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită pentru a se pătrunde bine carnea şi ca să-şi ia aromele tuturor ingredientelor, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi.

Sursa: adevarul.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Astăzi este Sărbătoare mare! Floriile la catolici- tradiții și obiceiuri

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri