Pariziene cu mere, de post! Reteta incredibil de gustoasa!


Aceasta reteta este desertul perfect in perioada postului: gustos si rapid de facut.

 

Ingrediente:
Aluat
500gr faina
8gr drojdie
280ml zeama de portocale
100gr indulcitor
1lingurita sare
vanilie
coaja rasa de portocala
80ml ulei
Umplutura
6 mere
4-5linguri indulcitor
4 biscuiti obisnuiti
vanilie
Instructiuni:
Dizolvati drojdia cu o lingurita de indulcitor, apoi adaugati peste ea zeama de portocale calduta in care ati adaugat indulcitorul, coaja de portocale rasa si vanilia. Turnati lichidul cald peste faina amestecata cu sarea si framantati pana ce obtineti un aluat elastic si omogem. Spre final adaugati uleiul caldut si framantati pana ce ii incorporati. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de 80 g, se intind in foaie, se asaza umplutura pe o margina a foii, se ruleaza o data, iar partea cealalta de foaie, se taie in fasii asa ca in imagine si se ruleaza astfel incat fasiile de aluat sa ramana deasupra ruloului. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la crescut cam 10 min, se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Sursa

Ingrediente:

Aluat


500gr faina
8gr drojdie
280ml zeama de portocale
100gr indulcitor
1lingurita sare
vanilie
coaja rasa de portocala
80ml ulei 

Umplutura

6 mere
4-5linguri indulcitor
4 biscuiti obisnuiti
vanilie

Instructiuni:

Dizolvati drojdia cu o lingurita de indulcitor, apoi adaugati peste ea zeama de portocale calduta in care ati adaugat indulcitorul, coaja de portocale rasa si vanilia. Turnati lichidul cald peste faina amestecata cu sarea si framantati pana ce obtineti un aluat elastic si omogem. Spre final adaugati uleiul caldut si framantati pana ce ii incorporati. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de 80 g, se intind in foaie, se asaza umplutura pe o margina a foii, se ruleaza o data, iar partea cealalta de foaie, se taie in fasii asa ca in imagine si se ruleaza astfel incat fasiile de aluat sa ramana deasupra ruloului. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la crescut cam 10 min, se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Când trecem la ora de iarnă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri