Pariziene cu crema de vanilie! Nu ai mancat nimic mai gustos!


Aceasta reteta de cornuri de vanilie este foarte gustoasa. Iata cum se prepara.

 

Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua, 1 kg faina, 120 g unt, 600 ml lapte, 50 g drojdie, coaja rasa de la o lamaie, putina sare. Pentru crema de vanilie: 600 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g zahar praf, 2 linguri amidon, 2 plicuri zahar vanilat, 40 g unt. Pentru uns: 1 ou. Pentru decor: miere.
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune la crescut drojdia cu laptele caldut si zaharul pentru circa 10 minute. Intr-un vas mai mare se cerne faina, in mijloc se pun ouale, drojdia dospita, zaharul, sarea, coaja de la lamaie si untul topit.
Se framanta si se adauga putin cate putin laptele ramas pana se obtine un aluat ca de cozonac. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp preparam crema:
Galbenusurile se amesteca cu 100 ml lapte si cu amidonul, se adauga restul de zahar, zaharul vanilat si restul de lapte. Se pune pe foc pana se ingroasa, amestecandu-se usor.
Cand crema este gata, se lasa la racit. Cand s-a racit complet se adauga untul amestecandu-se sa se omogenizeze.
Aluatul se imparte in 34-35 bile egale si le lasam 10 minute la dospit dupa care se intinde fiecare biluta si se unge cu cate o lingura cu crema de vanilie.
Indoim aluatul presandu-l pe margini, il rulam si marginea se taie cu un cutit (eu am avut o forma rotunda pentru patiserie) si le rulam deasupra parizienei.
Se unge o tava, se aseaza in tava dupa care se lasa din nou la dospit 15 minute, apoi le ungem cu un ou.
Dupa ce cuptorul a fost preincalzit se da tava la cuptor timp de 30 minute. Cand sunt gata le ungem cu miere .
Sursa: Click.ro

Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua, 1 kg faina, 120 g unt, 600 ml lapte, 50 g drojdie, coaja rasa de la o lamaie, putina sare. Pentru crema de vanilie: 600 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g zahar praf, 2 linguri amidon, 2 plicuri zahar vanilat, 40 g unt. Pentru uns: 1 ou. Pentru decor: miere.

Mod de preparare:


Intr-un bol se pune la crescut drojdia cu laptele caldut si zaharul pentru circa 10 minute. Intr-un vas mai mare se cerne faina, in mijloc se pun ouale, drojdia dospita, zaharul, sarea, coaja de la lamaie si untul topit.

Se framanta si se adauga putin cate putin laptele ramas pana se obtine un aluat ca de cozonac. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp preparam crema:

Galbenusurile se amesteca cu 100 ml lapte si cu amidonul, se adauga restul de zahar, zaharul vanilat si restul de lapte. Se pune pe foc pana se ingroasa, amestecandu-se usor.

Cand crema este gata, se lasa la racit. Cand s-a racit complet se adauga untul amestecandu-se sa se omogenizeze.

Aluatul se imparte in 34-35 bile egale si le lasam 10 minute la dospit dupa care se intinde fiecare biluta si se unge cu cate o lingura cu crema de vanilie.

Indoim aluatul presandu-l pe margini, il rulam si marginea se taie cu un cutit (eu am avut o forma rotunda pentru patiserie) si le rulam deasupra parizienei.

Se unge o tava, se aseaza in tava dupa care se lasa din nou la dospit 15 minute, apoi le ungem cu un ou.

Dupa ce cuptorul a fost preincalzit se da tava la cuptor timp de 30 minute. Cand sunt gata le ungem cu miere .

Sursa: Click.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Pink, mult iubita solistă, infectată cu noul coronavirus. Critici dure la adresa autorităților: „Un eșec al Guvernului...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri