Pară fiartă în vin. Cum prepari acest desert rafinat

Pară fiartă în vin. Cum prepari acest desert rafinat
Pară fiartă în vin. Cum prepari acest desert rafinat

Para fiartă în vin este un desert fin, rafinat și extrem de delicios. Noi vă învățăm cum să preparați acest deliciu și ce fel de vin trebuie să folosiți.

Perele fierte în vin se fac imediat, dar cu toate acestea nu putem spune că reprezintă un desert banal. Dimpotrivă, dacă știți cum să preparați perele, veți obține un deliciu demn de pus pe mesele de sărbători.

Perele fierte în vin, desertul fin al serilor de iarnă

Dacă vreți să preparați un altfel de desert cu ocazia sărbătorilor de iarnă, puteți să ieșiți din anonimat cu minunatele pere fierte în vin.

Acestea vor fi gata extrem de repede, deci nu va trebui să mai pierdeți mult timp în bucătărie, așa cum se întâmplă în cazul altor deserturi.

În plus, aveți nevoie de doar câteva ingrediente, așa că putem spune că este un desert ieftin și la îndemâna oricui. Trebuie să fiți atente însă la vinul pe care îl folosiți.

Puteți pune vin roșu, rose sau alb, dar important e să fie de calitate.

Dacă fierbeți perele în vin roșu, acestea vor căpăta o culoare mult mai intensă și o aromă pe măsură. De asemenea, un rol extrem de important îl au condimentele, care vor completa gustul rafinat al acestui desert.

Ingrediente:

  • 3 pere mari
  • 500 ml vin roșu
  • 150 gr zahăr brun
  • scorțișoară
  • anason
  • cuișoare
  • ghimbir

Cum se fac perele fierte în vin

În primul rând, fiți atente atunci când cumpărați perele. Acestea trebuie să fie tari, să nu aibă pete și să fie mai mari. Spălați foarte bine fructele și curățați-le de coajă. Nu tăiați însă codițele perelor!

Într-o cratiță, puneți vinul, zahărul și condimentele. Folosiți batoane de scorțișoară, pentru că aroma este mult mai intensă. De asemenea, nu săriți peste celelalte condimente: anason, cuișoare și ghimbir. Fiecare are rolul său și dacă scoateți unul sau mai multe dintre ele, perele nu o să mai fie la fel de gustoase.

Lăsați cratița pe foc, până când zahărul se va topi în totalitate. După aceea, puneți perele în sosul de vin și lăsați-le să fiarbă aproximativ 15 minute.

Citește și: O nouă concurentă va intra în „Casa iubirii”, iar fetele vor rămâne mască! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de marți, 9 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Perele vor fi gata atunci când se vor înmuia. Scoateți-le din cratiță, puneți-le pe un platou, dar lăsați compoziția de vin în continuare pe foc. Vinul cu zahărul și cu toate condimentele trebuie să fiarbă până când veți obține un sos mai gros, ușor caramelizat.

Puneți perele în câte o farfurie, apoi turnați peste ele sos de vin. Dacă vreți, puteți să serviți acest desert și alături de o cupă de înghețată.

Perele sunt extrem de benefice organismului, pentru că au vitamine și polifenoli, care vă pot proteja împotriva bolilor de inimă sau împotriva diabetului.

Aceste fructe conțin și magneziu, potasiu şi vitamina K, așa că sunt benefice și pentru oase. Puteți mânca pere și ca să scăpați de mahmureală. În acest caz, sunt recomandate însă perele crude, nu fierte în vin.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Andreea Bănică, rolul de părinte celebru pe care îl are pentru copilașii săi? Artista a ales ca în familia sa să dăinuie armonia, indiferent de situație! "N-are cum să reziste, clar!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

O nouă perioadă plină de evenimente pentru Culiță Sterp! Ce fotografie a apărut în mediul online, acolo unde acesta se afla alături de o frumoasă prezență feminină?

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies