Pandișpanul cu vișine este cea mai ușoară prăjitură. O veți prepara imediat, iar gustul său, dulce-acrișor, este perfect după atâtea mese copioase.
In articol:
Vreți să faceți un desert și nu știți ce să alegeți? Pandișpanul cu vișine este varianta ideală. Este o prăjitură pufoasă, aromată și extrem de delicioasă.
Pandișpanul cu vișine, cea mai rapidă prajitură
Chiar dacă nu este vară și nu ne putem bucura în voie de toate fructele, asta nu înseamnă că nu puteți face prăjituri cu vișine, de exemplu.
Aceste fructe se găsesc atât congelate, cât și sub formă de compot. Merg de minune în deserturi, chiar dacă nu sunt proaspete.
Și ce poate fi mai ușor decât un minunat pandișpan cu vișine? O prăjitură pufoasă, plină de arome și cu un gust dulce-acrișor. Avantajul este că acest desert se prepară extrem de repede, din doar câteva ingrediente.
Puteți folosi atât vișine congelate, cât și vișine din compot
- 8 ouă
- 200 g zahăr
- 50 ml de ulei
- 250 g făină
- zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- un praf de sare
- un kg de vișine
Cum se prepară pandișpanul cu vișine
În primul rând, spălați vișinele și scoateți-le sâmburii. Dacă folosiți vișine congelate, trebuie să aveți răbdare să se decongeleze. Așadar, în acest caz, scoateți vișinele din congelator cu cel puțin două ore înainte de a vă apuca de făcut prăjitura.
După ce le-ați decongelat, lăsați-le să se scurgă bine. Este valabil și pentru cele din compot. Este ideal ca vișinele să nu aibă prea multă zeamă, ca să nu se lase pandișpanul.
Între timp, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cât mai tare, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin. La final, trebuie să obțineți o spumă ca de bezea.
Aceasta trebuie să fie lucioasă și dacă întoarceți castronul invers, spuma nu are voie să cadă. Apoi adăugați gălbenușurile, unul câte unul, și omogenizați. Puneți și zahărul vanilat, un praf de sare și coaja de lămâie.
După aceea, începeți să adăugați făina, puțin câte puțin, în timp ce mixați compoziția. La fel veți proceda și cu uleiul. Nu adăugați praf de copt în pandișpan, pentru că, pur și simplu, nu e nevoie. Prăjitura va crește datorită spumei de albușuri.
Tapetați cu hârtie de copt o tavă, turnați pandișpanul și deasupra presărați vișinele scurse. Băgați prăjitura în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 25 de minute.
Pandișpanul cu vișine este o prăjitură dulce-acrișoară, perfectă în orice anotimp