Pandispan cu samantana acra si lavanda! Nu ai mancat niciodata asa ceva!


Pandispan cu samantana acra si lavanda! Nu ai mancat niciodata asa ceva!

Aceasta prajitura este moale si foarte gustoasa. Te va cuceri inca de la inceput.

 

Ingrediente
4 galbenusuri mari
160g de smantana acra
1 lingurita de extract de vanilie
200g de faina
200g de zahar
Jumatate de lingurita de praf de copt
Jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
170g de unt nesarat inmuiat
Pentru glazura
200g de zahar pudra
Cateva picaturi de colorant alimentar cu lavanda sau
struguri
flori proaspete de lavanda pentru decor
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate galbenusurile de ou, un sfert din smantana si extractul de vanilie intr-un vas.
Pune toate ingredientele uscate plus jumatate de lingurita de sare intr-un vas mare. Adauga untul si restul de smantana si amesteca la viteza mica timp de cateva minute.
Treptat, adauga amestecul de galbenusuri in trei pasi, batand la viteza mare timp de 20 de secunde dupa fiecare etapa.
Pune amestecul intr-o tava si coace timp de 35 de minute. Lasa la racit in tava.
Pentru glazura, bate zaharul intr-un vas mare cu cateva picaturi de apa calda. Coloreaza cu colorantul, adauga peste pandispan si pune florile de lavanda.
Sursa

Ingrediente

4 galbenusuri mari
160g de smantana acra
1 lingurita de extract de vanilie
200g de faina
200g de zahar
Jumatate de lingurita de praf de copt
Jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
170g de unt nesarat inmuiat

Pentru glazura

200g de zahar pudra
Cateva picaturi de colorant alimentar cu lavanda sau struguri
flori proaspete de lavanda pentru decor

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Bate galbenusurile de ou, un sfert din smantana si extractul de vanilie intr-un vas.

Pune toate ingredientele uscate plus jumatate de lingurita de sare intr-un vas mare. Adauga untul si restul de smantana si amesteca la viteza mica timp de cateva minute. Treptat, adauga amestecul de galbenusuri in trei pasi, batand la viteza mare timp de 20 de secunde dupa fiecare etapa. 

Pune amestecul intr-o tava si coace timp de 35 de minute. Lasa la racit in tava.

Pentru glazura, bate zaharul intr-un vas mare cu cateva picaturi de apa calda. Coloreaza cu colorantul, adauga peste pandispan si pune florile de lavanda.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Pe ce dată pică Sfântul Andrei 2021

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

70 MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2021. Trimite cele mai frumoase texte celor care îşi serbează ziua onomastică

70 Felicitări şi Urări de Sfântul ANDREI 2021. Cele mai frumoase texte pentru toţi cei ce serbează numele de Andrei şi Andreea

Emily Burghelea, momente dificile cu fetița ei, Amedea! Ce a pățit micuța: „Mă topesc când văd că suferă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri