Pandispan cu portocale, nuci si glazura de unt caramelizat!

Pandispan cu portocale, nuci si glazura de unt caramelizat!
Pandispan cu portocale, nuci si glazura de unt caramelizat!

Aceasta reteta de pandispan este delicioasa si se prepara foarte rapid. Iata cum trebuie sa o faci.

 

Ingrediente
1 portocala
300g nuci macadmia, plus extra pentru decor
100g de faina
300g zahar pudra
100g unt nesarat
95g iaurt gresesc gras
3 oua
Pentru glazra
30g unt nesarat, tocat
90g zahar pudra
Mod de preparare
Pune portocala intr-un
vas cu apa fiarta si asigura-te ca ramane pe fund. Fierbe timp de o ora, sau pana cand devine foarte moale. Ia de pe foc, scurge bine si lasa la racit. Pune portocala intr-un blender si amesteca pana obtii un piure.
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Pune hartie de copt intr-un vas de copt.
Pune nucile de macadamia si faina intr-un procesor si amesteca bine.
Transfera intr-un vas, alaturi de zahar si unt. Framanta pana cand obtii un aluat sfarmicios.
Incorporeaza iaurtului si ouale in piureul de portocale. Pune si amestecul de macadamia si framanta in continuare. Varsa in tava si coace timp de 45 de minute. Lasa la racit complet.
Pentru glazura, pune untul intr-un vas la foc mediu si gateste timp de 5 minute, pana cand devine maroniu.
Lasa la racit complet, apoi adauga zaharul pudra si doua linguri de apa. Lasa sa se ingroase.
Pune glazura deasupra si adauga nucile tocate.
sursa

Ingrediente

1 portocala
300g nuci macadmia, plus extra pentru decor
100g de faina
300g zahar pudra
100g unt nesarat
95g iaurt gresesc gras
3 oua

Pentru glazra

30g unt nesarat, tocat
90g zahar pudra

Mod de preparare


Pune

portocala intr-un vas cu apa fiarta si asigura-te ca ramane pe fund. Fierbe timp de o ora, sau pana cand devine foarte moale. Ia de pe foc, scurge bine si lasa la racit. Pune portocala intr-un blender si amesteca pana obtii un piure.

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Pune hartie de copt intr-un vas de copt. 

Pune nucile de macadamia si faina intr-un procesor si amesteca bine.
Transfera intr-un vas, alaturi de zahar si unt. Framanta pana cand obtii un aluat sfarmicios. 

Incorporeaza iaurtului si ouale in piureul de portocale. Pune si amestecul de macadamia si framanta in continuare. Varsa in tava si coace timp de 45 de minute. Lasa la racit complet.

Pentru glazura, pune untul intr-un vas la foc mediu si gateste timp de 5 minute, pana cand devine maroniu. Lasa la racit complet, apoi adauga zaharul pudra si doua linguri de apa.
Lasa sa se ingroase.

Pune glazura deasupra si adauga nucile tocate.

sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

4 zodii care sunt testate de Univers în luna mai 2025

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Regiunea din România unde vor fi 0 grade. A fost emis cod galben și cod portocaliu de furtuni

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies