Painea impletita in doua culori este o reteta veche! Pe langa faptul ca este delicioasa, se face si repede.
Ingrediente:
140 ml lapte
11 gr drojdie aproaspata
30 gr unt topit
40 gr zahar pudra
300 gr faina de grau
foarte putina sare
1 galbenus+ 1 ou
5 gr cacao pudra
5 g stafide
Mod de preparare:
1. Dizolva drojdia in lapte. Pune in amestec si zaharul pudra.
2. Adauga oul, untul, sarea si faina. Omogenizeaza. Framanta bine.
3.
4. Tranforma ambele bucati de aluat in doua turte de aceea marime.
5. Pune stafidele in mijlocul aluatului alb si impatureste-le bine. Lasa totul deoparte in jur de 30 de minute.
6. Ruleaza apoi ambele bucati ca sa le faci cat mai lungi. Impleteste-le.
7. Pune painea intr-o tava unsa cu putina untura, da-o cu un ou mixat si bag-o in cuptorul incins la 170-180 de grade Celsius.