Paine de casa de post - reteta ca la bunica la tara!


Asa faci cea mai gustoasa reteta de paine de casa de post. Se face rapid.

 

Ingrediente: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,
15 g sare, 50 mL sare.
Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime. Se coace la cuptor circa o ora, in tavi inalte, umplute numai pe jumatate.

Ingrediente: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,15 g sare, 50 mL sare.

Omleta fara oua! Cum sa transformi micul dejun in unul de post!

Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime. Se coace la cuptor circa o ora, in tavi inalte, umplute numai pe jumatate.

Salam de biscuiti de post. Reteta delicioasa si rapida!!


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Avertisment înfricoșător! Ce se întâmplă cu anotimpurile!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri