Ostropel de mistreţ (reţetă vânătorească)


Ostropel de mistreţ (reţetă vânătorească)

"Lumea vanatorilor" e un teritoriu inchis, nepermis "necunoscatorilor". O lume paralela, cu tainele si regulile ei. Bucataria vanatoreasca insa e... fabuloasa!

Un ostropel de mistret e fara indoiala cea mai frumoasa experienta culinara la care mi-a fost dat sa asist. Sa asist, doar, caci "novicilor" nu le e permis decat sa priveasca. Si, evident, apoi, sa se infrupte din bunatati!

Facerea unei asemenea mancari se intinde pe doua zile. Mai intai se pune carnea la marinat. O bucata zdravana de pulpa de mistret, de vreo doua kilograme, se portioneaza cu grija si se asaza intr-o oala de pamant. Apoi se pregateste sosul marinat- ori "baitul", cum i se mai spune. Doua cepe tari, taiate "pestisori". Un morcov, la randu-i taiat in rondele. Telina- felii. Cimbrisor salbatic, cu floare liliachie si straniu miros mentolat. Sa aromeze sosul. Si tot pentru asta: rozmarin, cu parfum tare.

O foaie de dafin. Si peste toate, trei pahare mari de vin rosu si unul de coniac.

Vanatorii incercati.............

Citeşte mai departe detaliile acestei savuroase RETETE ROMANESTI


Abonează-te pe

Citește și:

Clatite cu bere, dupa reteta bunicii! Nu ai mancat nimic mai pufos!

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop - Ardei umpluti de post, o bunatate de mancare

Reteta Chef Foa: Piept de pui gatit in 3 feluri cu salata tabbouleh

Reţeta celui mai pufos chec! Este gata în 45 de minute

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri