Omleta cu cartofi: un preparat foarte gustos


Daca te-ai trezit cu o pofta serioasa de mancare si nu stii ce preparat sa gatesti astazi, incearca o reteta de provenienta spaniola. Pe langa gustul deosebit, vei beneficia si de senzatia de satietate.

Pentru a gati acest fel de mancare, trebuie sa ai la indemana:

- 280 de grame de cartofi;

- cinci oua;

- o ceapa mica;

- o rosie de marime medie;

- 100 de grame de mazare rehidratata;

- ulei de masline;

- sare si piper, dupa gust.

Curata cartofii, taie-i in bucati si lasa-i in apa rece aproximativ 15 minute. Toaca ceapa, curata rosia si taie-o cubulete. Apoi pune doua-trei linguri de ulei de masline intr-o tigaie si asteapta pana cand acesta se incinge. Adauga cartofii si lasa-i la foc mic timp de cinci minute, amestecand incontinuu, pentru a nu le permite sa fie patrunsi rapid de caldura. Pune si ceapa in tigaie si asteapta pana cand aceasta devine sticloasa. Intre timp, bate ouale intr-un bol si condimenteaza-le cu sare si piper, dupa gust.

Cand observi ca legumele din tigaie si-au schimbat culoarea, poti adauga ouale, bucatile de rosie si mazarea. Daca dupa cateva minute la suprafata preparatului nu a mai ramas lichid, il poti intoarce pe partea cealalta, pentru a se praji uniform. Cand omleta cu cartofi este gata, o poti servi alaturi de o salata din legume si verdeturi proaspete.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Cine face primul pas și cum o să te sărute în funcţie de zodie? Berbecul e rapid şi pasional!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri