Okonomiyaki - incearca delicioasele clatite japoneze!


Daca vrei sa incerci si altceva in afara de obisnuitele clatite? Incearca si o varianta inedita: Okonomiyaki - clatite japoneze! Iata care sunt ingredientele pentru 2 portii.

Ingrediente:

100 gr faina

160 ml apa sau zeama de supa

2 oua

300 gr varza, taiata fasii

2 cepe verzi

30 gr Tenkasu (puteti inlocui cu pesmet)

6 fasii bacon, taiat cubulete

Optional: 100 gr creveti

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron faina cu apa. Se adauga varza, ouale, ceapa, crevetii. Se imparte compozitia in 2. Se unge cu ulei o tigaie, se pune compozitia pentru prima clatita (care trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 1.5 cm). Se adauga bucatile de bacon, astfel incat sa acopere clatita. Dupa 3 minute, se intoarce clatita cu partea cu bacon in jos, si se mai lasa pe foc 4 minute. Se intoarce din nou clatita, cu partea cu bacon in sus si se mai lasa pana se intareste, cca 3 minute.

Se serveste cu maioneza, sos okonomiyaki (puteti inlocui cu sos Worcestershire), aonori (fulgi de alge) si katsuobushi (fulgi de peste bonito). Chiar si fara ultimele ingrediente, Okonomiyaki vor fi delicioase.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Organizezi o petrecere de Sfânta Maria? Nu uita de candy-bar!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri