O reteta neobisnuita: tortul din ciocolata cu... maioneza! Se face simplu si e un deliciu


Asta este cea mai neobisnuita combinatie in bucatarie, ai zice, dar americanii chiar adora acest desert care arata demential de bine.

Maioneza inlocuieste uleiul care in general se pune in prajiturile cu ciocolata si ii da o textura fina si zemoasa. Merge de minune cu un pahar de lapte rece!

Ingrediente pentru blat:

57 de grame de ciocolata amaruie maruntita (nu mai mult de 61% cacao)
2/3 cani de pudra de cacao neindulcita
1 3/4 cani de apa fiarta
2 3/4 cani de faina
1 1/4 lingura de bicarbonat
1/4 praf de copt
1 cana de zahar
1 cana de zahar brun
1 1/3 cani de maioneza (de preferat de casa, nu din comert)
2 oua mari
1 lingurita de extract de vanilie

Ingrediente pentru glazura:

285 de grame de ciocolata amaruie maruntita (nu mai mult de 61% cacao)
1 1/2 cani de unt fara sare la temperatura camerei
3 cani de zahar pudra
1 lingurita cu extract de vanilie

Mod de preparare blat:
Incalzeste cuptorul la 175 de grade. Unge cu unt si tapeteaza cu faina 3 tavi de diametrul de 20 cm pentru a renunta la taiatul stramb al blaturilor.

Amesteca ciocolata maruntita cu cacaoa pudra intr-un bol de metal. Adauga 1 3/4 cani de apa fiarta si amesteca pana cand se topeste ciocolata si amestecul este fin. Adauga faina, praful de copt si bicarbonatul in alt bol.

Cu un mixer amesteca zaharul si maioneza timp de 2-3 minute. Adauga pe rand cate un ou si continua sa amesteci. Adauga vanilia, faina alternand cu amestecul de ciocolata si amesteca bine de tot ca totul sa fie omogen. Continutul se toarna apoi in cele trei tavi in mod egal.

Pune totul la cuptor timp de 30-35 de minute. Inainte sa le scoti, fa testul cu scobitoarea. Dupa coacere, lasa blaturile la racit in tavi timp de 20 de minute.

Mod de preparare glazura:
Pune ciocolata maruntita intr-un bol de metal si topeste la bain-marie, amestecand constant. Dupa topire totala, lasa crema la racit. Apoi ia untul la temperatura camerei si amesteca-l cu mixerul. Cerne peste zaharul pudra, amesteca timp de 2 minute, adauga apoi vanilia. Adauga ciocolata topita si omogenizeaza tot amestecul.

Ia blaturile si aseaza-l pe primul pe o farfurie, unge-l cu crema, adauga apoi al doilea blat, unge-l si pe asta cu crema, adauga ultimul blat si pune restul de crema care ti-a ramas peste el, aranjand si marginile. Baga prajitura la frigider timp de 2-3 ore si serveste-o cu lapte proaspat si rece!

Sursa: www.epicurious.com


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bianca Drăgușanu își alină suferința prin... operații estetice. După despărțirea de Bodi, blondina și-a modificat total aspectul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri