Va propunem o reteta delicioasa si satioasa. Este ideala pentru vegetarieni, dar si pentru cele care s-au saturat sa mai gateasca folosind carne.
Iata cum se pregateste curry de legume si naut. Chiar daca este o reteta pentru slow-cooker, recomandata de Alex Cirtu, ea poate fi adaptata si gatita si "normal", intr-o cratita.
Ingrediente:
• morcovi – 2 buc.
• ardei gras rosu – 1 buc.
• ardei gras verde – 1 buc.
• ardei gras galben – 1 buc.
• fasole verde, congelata – 70 g
• spanac congelat, cu usturoi – 150 g
• usturoi – 4 catei
• ceapa alba – 1 buc.
• cartofi – 2 buc.
• ghimbir proaspat, ras – 1 varf de cutit
• coaja de lamaie rasa – 1/2 lingurita
• naut fiert, boabe – 200 g
• lapte de cocos – 100 ml
• praf de curry – 3 lingurite
• turmeric – 1 lingurita
• boia iute – 1/2 lingurita
• sare si piper – dupa gust
Mod de preparare:
• spalati
• taiati ardeii grasi cuburi putin mai mari decat cartofii si morcovii
• taiati ceapa si usturoiul cubulete micute
• adaugati morcovii, cartofii, ardeii, ceapa, usturoiul, ghimbirul, coaja de lamaie, praful de curry, turmeric, boia, sare, piper in slow cooker si setati pe modul de gatire High
• lasati la gatit cca 2h:45min si adaugati nautul, fasolea verde, laptele de cocos si reasezonati cu sare si piper
• opriti dupa 3h:45min si savurati alaturi de o portie de orez sau cous cous.