Nu ai mancat niciodata asa ceva: tort cu morcovi, banane si crema de branza!

Nu ai mancat niciodata asa ceva: tort cu morcovi, banane si crema de branza!
Nu ai mancat niciodata asa ceva: tort cu morcovi, banane si crema de branza!

Aceasta reteta contine o combinatie ciudata, insa gustul nu se compara cu nimic altceva.

 

Ingrediente
4 oua batute
275g zahar
250ml ulei de floarea soarelui
275g faina cu factor de crestere
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
2 banane mici coapte, curatate de coaja si pasate
2 morcovii medii, curatati de coaja si dati pe razatoare
Pentru glazura
280g crema de branza
150g de unt moale
1 lingurita de extract de vanilie
250g zahar pudra
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, apoi unge tavile cu ulei de floarea soarelui si tapeteaza-le cu hartie de copt.
2. Prepara blatul. Pune ouale, zaharul si uleiul intr-un vas si bate pana cand se amesteca bine. Adauga restul de ingrediente in vas in vas. Imparte aluatul in doua tavi de blat de tort.
3. Coace timp de 40 de minute. Lasa la racit 10 minute, apoi scoate din tavi si lasa sa se raceasca definitiv.
4.
Intre timp, prepara glazura. Bate crema de branza si untul intr-un vas. Adauga extractul de vanilie si zaharul pana cand obtii o pasta moale.
5. Cand blaturile s-au racit, foloseste jumatate de glazura pentru a unui blaturile si cealalta jumatate pentru a decora deasupra.
Sursa

Ingrediente

4 oua batute
275g zahar
250ml ulei de floarea soarelui
275g faina cu factor de crestere
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
2 banane mici coapte, curatate de coaja si pasate
2

morcovii medii, curatati de coaja si dati pe razatoare

Pentru glazura

280g crema de branza
150g de unt moale
1 lingurita de extract de vanilie
250g zahar pudra

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, apoi unge tavile cu ulei de floarea soarelui si tapeteaza-le cu hartie de copt.

2.
Prepara blatul. Pune ouale, zaharul si uleiul intr-un vas si bate pana cand se amesteca bine. Adauga restul de ingrediente in vas in vas. Imparte aluatul in doua tavi de blat de tort.

3. Coace timp de 40 de minute. Lasa la racit 10 minute, apoi scoate din tavi si lasa sa se raceasca definitiv. 

4. Intre timp, prepara glazura. Bate crema de branza si untul intr-un vas.
Adauga extractul de vanilie si zaharul pana cand obtii o pasta moale.

5. Cand blaturile s-au racit, foloseste jumatate de glazura pentru a unui blaturile si cealalta jumatate pentru a decora deasupra.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies