NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni


Află cât timp se fierbe dulceața de căpșuni și cât de importante sunt aceste fructe pentru buna funcționare a sistemului nervos.


In articol:

Căpșunile sunt fructe de sezon, delicioase și parfumate, cu o multitudine de beneficii terapeutice.
Sunt bogate în antioxidanți, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, fier, dar conțin si minerale rare, cum ar fi zinc, fosfor, fluor și mangan.
Consumul de căpșuni contribuie la buna funcționare a sistemului nervos, ajută la întărirea oaselor, crește imunitatea organismului și îmbunătățește sistemul cardiac.

Citeste si: Cum să faci mămăliga perfectă. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi

Căpșunile pot fi extrem de eficiente dacă vă doriți să tratați anumite afecțiuni, cum ar fi alergiile, infecțiile sau inflamațiile.
„Căpşunile sunt indicate în: inflamația cronică, stresul oxidativ, lipsa  antioxidanților din organism  – toate acestea sunt de cele mai multe ori factorii principali  care stau la baza dezvoltării unui cancer.


Căpșunile au o serie întreagă de proprități grație cărora consumul de căpșuni poate să diminueze riscul apariției următoarelor tipuri de cancer: de sân, de colon, cervical și esofagian.Printre fitonutrienții conținuți de căpșuni s-a demonstrat că acidul elagic luptă cel  mai eficient împotiva cancerului prin diminuarea activității enzimelor răspunzătoare de producerea inflamației.
Cu alte cuvinte,  proprietatea antiinflamatoare a căpșunilor duce la o reducere a riscului apariției cancerului, pentru că la baza apariției  cancerului, de regulă, stă procesul  inflamator.

Consumul de căpșuni este recomandat şi în caz de: reumatism, afecțiuni renale, gută, astenie, anemie, parazitoze intestinale, hipertensiune arterială, hemoroizi, hemoragii uterine, nefrite, seboree, ulcer gastric,  tulburări hepatobiliare. Căpșunile sunt foarte bune în tratarea eczemelor,  combaterea insomniilor, obezitate, acnee."- Livia Nena, biolog–nutriționist.

cum se face dulceata de capsuni

Citeste si: Rețetă de Macarons, celebrele prăjituri în culorile curcubeului

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni

Vă prezentăm o rețetă de dulceață de căpșuni, fără aditivi, rapidă, din fructe întregi, frumos confiate și sirop bine legat, parfumat.
Ingrediente necesare:
-1 kilogram de căpşuni,
-1 kilogram de zahăr,
-zeama de la o jumătate de lămâie

Citeste si: Cum să îți faci acasă cafea turcească? Se servește cu ciocolată și cu apă

Modul de preparare:
„Mai întâi trebuie să spălaţi căpşunile. Apoi, rupeţi codiţele şi lăsaţi fructele întregi, aşezaţi-le într-un vas şi turnaţi zahărul peste ele. Vasul în care au fost puse fructele pentru dulceaţa de căpşuni se lasă peste noapte în frigider. A doua zi puneţi căpşunile la fiert cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o. Lăsaţi-le la fiert la foc mic şi adunaţi din când în când spuma care se formează deasupra oalei.
Aveţi nevoie de trei borcane mici pe care trebuie să le spălaţi bine, să le limpeziţi în mai multe ape şi să le scufundaţi pentru câteva secunde într-un vas cu apă care fierbe, pentru a le steriliza. La fel procedaţi si cu capacele. Scoateţi-le cu grija din apă şi lasaţi-le cu gura în jos pe un prosop curat, să se scurgă bine şi să se usuce. După ce dulceaţa de căpşuni a fiert şi a scăzut pe jumătate, adăugaţi zeama de lămâie şi apoi opriţi focul.
Pentru a verifica dacă a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin gem de căpşuni din oala în care au fiert fructele şi puneţi pe farfurie. Dacă acesta se încheagă înseamnă că a fiert de ajuns şi este gata. Apoi, puneţi fierbinte în borcanele pe care le veţi aşeza pe o tavă din inox, pentru a evita spargerea. Puneţi imediat şi capacele şi lăsaţi borcanele acoperite cu un prosop mai gros, până se răcesc. Dulceaţa astfel preparată poate fi păstrat în cămară şi doi ani”, explică Maria Popa.

capsuni beneficii

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cât timp se fierbe broccoli

O altă rețetă interesantă este dulceața de căpșuni făcută la cuptor:
Ingrediente:
- 5 kilograme de căpșuni
- 2,5 kilograme de zahăr
- borcane de 400 grame și o pătură
Mod de preparare:
Căpșunile se spală cu apă rece, se lasă la scurs și se rup codițele.
Se așază fructele într-o oală mare, de 10 litri, se acoperă cu un strat de zahăr și se dau la rece, timp de 12 ore.
Cuptorul se încălzește în prealabil și se ia din siropul lăsat de fructe cam 2 litri.
Oala se pune în cuptor la foc mare, timp de 1 oră și jumătate, după care se reduce focul la minim și se mai lasă tot în jur de 60 de minute.
După ce dulceața a fiert, o punem cu ajutorul unui polonic în borcanele așezate pe lama unui cuțit, pentru a nu crăpa.
Se închid borcanele ermetic, cu capace de metal, se acoperă cu o pătură și se lasă timp de 24 de ore în această poziție.
La sfârșit, se pun etichete pe fiecare borcan în parte și se așază în cămară.

Citeste si: Ce să gătesc azi? Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe ficatul de pui

Acuzații ȘOC în familia lui Mihai Petre! Poliția a intrat pe fir!

|| NOTEAZĂ || Cât timp se fierb ouăle de prepeliță

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe lintea. Cum prepari cea mai gustoasă linte

//NOTEAZĂ// La ce temperatură se coace pizza. Află secretele pentru o pizza

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop zilnic

30 SEPTEMBRIE 2021: Horoscop zilnic joi. Află ce zodie primeşte un bonus substanţial!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri