Mămăliga perfectă e greu de făcut, mai ales dacă sunteți începătoare. Există totuși un ingredient secret, care schimbă total gustul acestui preparat.
Toată lumea a auzit celebra vorbă, că dacă știi să faci mămăligă, ești bună de măritat. În teorie, acest preparat se face destul de ușor, însă practica poate să demonstreze contrariul. Dacă veți adăuga însă un ingredient minune în mămăligă, aceasta va ieși exact cum trebuie.
Ingredientul care face mămăliga perfectă
Citeste si: Cum a luat naștere mămăliga. La început era preparată cu o specie de grâu măcinată
Mămăliga este un preparat tradițional românesc. Pe timpuri, bunicii noștri mâncau mămăligă la orice masă, în loc de pâine. Și nu procedau greșit. Preparată corect, mămăliga este extrem de gustoasă, dar și sănătoasă în același timp.
Bineînțeles că ingredientul de bază al mămăligii este mălaiul. Mai aveți nevoie de apă și de sare și gata, aveți tot ce vă trebuie pentru a face mămăligă. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, gospodinele au găsit și un ingredient care face mămăliga să fie pufoasă și extrem de gustoasă.
Este vorba despre banalul unt. Adăugat în mămăligă, va transforma preparatul într-unul fin și cremos, exact ca la restaurant.
Iată exact care sunt cantitățile de care aveți nevoie pentru mămăligă:Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente- mămăligă
- 500 ml de apă
- 180 gr de mălai
- o linguriță de sare
- 100 gr de unt
Ca să vă fie mai simplu, rețineți că la o cană de mălai, trebuie să folosiți 3 sau 4 căni de apă, în funcție de
cât de moale vreți să fie mămăliga.Cea mai simplă rețetă de mămăligă
Citeste si: Trucul pentru cel mai bun somon la tigaie. Ce secret folosește bucătarul Gordon Ramsay
Citeste si: Cum se prepară piureul de cartofi, gustos și cremos. Care este ingredientul secret
În primul rând, trebuie să puneți apa la fiert, împreună cu sarea și cu un praf de mălai.
Rețineți că dacă folosiți mălai de la țară, acesta trebuie fiert cu aproximativ 15 minute mai mult. În cazul în care aveți mălai grișat, acesta se fierbe mult mai repede.
Mămăliga se fierbe la foc mic. După ce ați observat că mălaiul este bine încorporat, puteți adăuga și untul și amestecați din nou. Când este gata, mămăliga se răstoarnă pe un tocător de lemn, pentru că acesta absoarbe excesul de apă.
Există mai multe rețete de mămăligă . De exemplu, după ce ați adăugat untul, puteți, de asemenea, să puneți și 150 de grame de brânză topită.
O altă variantă este ca în loc de apă, să folosiți zer sau lapte. De asemenea, dacă totuși faceți mămăliga cu apă, puteți turna o jumătate de cană de lapte, în momentul în care preparatul fierbe.
Mămăliga se poate prepara și la cuptor. În loc de apă, fierbeți mălaiul în lapte, pentru aproximativ 3 minute. Puneți și puțin unt și amestecați bine. După aceea, răsturnați mămăliga într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și băgați-o la cuptor pentru 10 minute.